موشن گرافی در مقابل انیمیشن

اگر میخواهید برای معرفی کسب و کار خود ویدئوهای متحرک بسازید، احتمالاً از خودتان سؤال کرده اید: فرق موشن گرافی و انیمیشن چیست ؟ این اصطلاحات غالباً به جای هم استفاده میشوند و تمایز آنها به صورت سیاه و سفید نیست. اما موشن گرافی، نوعی انیمیشن است. در آن ، طراحی گرافیکِ اشیاء حرکتی را توصیف میکند، انیمیشن مثل یک چتر کل تصاویر در حال حرکت را پوشش میدهد . موشن گرافیک به حرکت عناصر و اجزاء گرافیکی تمرکز دارد واز جنبه داستان گویی کمتری نسبت به انیمیشن برخوردار است. خوب است بدانیم که موشن گرافیک حالت خاصی از انیمیشن است. در مقاله قبلی در وبلاگ یک سلام دلیل استفاده از موشن گرافیک را گفتیم و الان می خواهیم در این مقاله، ابتدا گریزی به تعریف موشن گرافیک زده و تفاوت آن را با ویدئو انیمیشن شرح خواهیم داد.
موشن گرافی چیست؟
موشن گرافی، جانبخشی به اجزا و عناصر طراحی گرافیکی است بدون اینکه روایت خاصی را دنبال کند و در سال های اخیر برای معرفی و رونق بخشی کسب و کارها و امور تجاری استفاده میشود. آیا میخواهید میلههای نمودار شما برای انتقال بهتر مفهوم و مسئله حرکت کنند، مثلا شروع به بالا رفتن کنند؟ اینموشن گرافی است.آیا میخواهید لوگوی وب سایت شما بچرخد؟ اینموشن گرافی است.آیا میخواهید شخصیت ها را زنده کنید تا به افسانههای دوران کودکی زندگیتان برگردید؟ این در واقع موشن گرافی نیست. یک انیمیشن کاملاً متفاوت است که شرکت های بزرگی در این زمینه در حال فعالیت هستند
وجه تمایز موشن گرافی و انیمیشن
دقت کنید رسالت و هدف این دو باهم متفاوت است اگرچه موشن گرافی زیر مجموعهای از انیمیشن است ولی با شناخت بیشتر این دو، بهتر خواهید توانست موارد استفاده آنها را از هم تشخیص دهید.
1) جنبه داستانی مسئله
اینکه “داستانی” برای گفتن وجود داشته باشد یا نه؛یک عامل تعیین کننده مهم در تصمیم گیری درباره اینکه آیا با موشن گرافی سر وکار دارید یاسایر انواع انیمیشن، است. معمولا موشن گرافی از روایت داستانی کمتری نسبت به سایر انیمیشنها مثلا کارتون برخوردار است. ما از موشن گرافی استفاده میکنیم تا یک سناریو خلاقانه برای مثلا فروش بیشتر، معرفی کسب و کار، کاهش پیچیدگی مسئله به کمک ابزارهای بصری و ساده سازی مفاهیم انتزاعی به کمک حرکت اشیاء و موارد مشابه طراحی و تولید کنیم.
2) جنبه حرکتی اجزا
موشن گرافی مجموعهای از اشکال، اشیاء یا متن در حال حرکت هستند ولی حرکتهای به طور پیوسته نیست. بلکه حرکت عناصر طراحی، به منظور شفاف سازی مسئله و انتقال بهتر مفاهیم است. انیمیشنها-خصوصا انواع سه بعدی- با خلق فریمهای پیوسته همراهاند، که در آن اجزا داستان به طور پیوسته و ظریف در حال خلق لحظههای داستانیاند در حالی که موشن گرافی نسبت به انیمیشن از جنبه حرکتی کمتری برخوردار است و حرکت صرفا برای انتقال بهتر مفاهیم استفاده میشود.
3) هزینه و زمان تولید
انیمیشنها نسبت به موشن گرافی، طولانیترند. و این طولانی بودن به دلیل جنبه داستانی و روایی است که در انیمیشنها قویا دنبال میشود. گاها دیده میشود که مدت زمان اجرای یک انیمیشن، یک الی دو ساعت و شاید بیشتر باشد. ولی موشن گرافیها کوتاهند و معمولا در حد چند دقیقه هستند و حتی زیر یک دقیقهای هم ساخته میشوند. در نتیجه تعرفه موشن گرافیک کمتری نسبت به انیمیشن دارند.
4) سبک بصری
سبک بصری موشن گرافی با توجه به کاربرد آن در صنعت و تجارت و کوتاه بودن مدت زمان اجرا، برای طیف گستردهای از مردم جذاب است. موشن گرافی، به حرکت درآوردن اشیاء و اشکال و همچنین متن برای انتقال منظور خود به مخاطب است و به خوبی توانسته متن را با سایر ابزارهای بصری ترکیب کند در قبل از آن در انیمشین به این شکل وجود نداشته است. کارتون ممکن است براییک تجارت رسمی خیلی کودکانه باشد. اما موشن گرافی میتواند از آن یک سبک زیبا و سرگرم کننده خلق کرده و آن را در مباحث بالغتر به کار گیرد. مهم نیست در چه صنعتی فعالیت دارید، موشن گرافی میتواند پیام شما را جذابتر و سرگرم کنندهتر بیان کند.
جمع بندی
در این مقاله به مهمترین وجه فرق موشن گرافیک و انیمشین پرداختیم. و سوال پر تکراری که همیشه سوال می شود فرق موشن گرافیک و انیمیشن چیست ؟ درک اینکه رسالت و هدف این دو باه متفاوت است، تا حد زیادی راه را برای نحوه استفاده از آن روشن خواهد کرد. موشن گرافی، حالت خاصی از انیمشین است که برای انتقال بهترِ مفاهیم دشوار و پیچیده به شکل ساده رواج پیدا کرد. از جنبه روایتی کمتری نسبت به انیمیشن برخوردار است و بیشتر در صنعت و تجارت و شرح دادههای ریاضی و آماری به مخاطب استفاده میشود. مدت زمان و هزینه ساخت کمتری دارد و یک ترکیب عالی از حرکت اشیاء و اشکال در کنار متنهای توضیحی را به وجود آورده است.
دیدگاهتان را بنویسید