نرم افزار و سایت طراحی اینفوگرافیک
درک تصاویر مفهومی آسانتر از متنهای طولانی است. اینفوگرافیک به مانند نقشه راهی هستند که به راحتی مارا به مقصد میرساند. مغز انسان قدرت عجیبی بر تجزیه و تحلیل اطلاعاتی که به صورت دیداری توسط چشم ثبت شده را دارد، از این جهت تاثیر محتوای دیداری(تصویری) بیش از متن میگردد.
اینفوگرافیک یکی از ابزارهای قدرتمند برای انتقال اطلاعات به کمک عکس گرافیکی است که ذهن کاربر را از طریق ارتباط بصری درگیر میکند. انتقال اطلاعات در این روش با یک نگاه منتقل میشود و مناسب برای درک بهتر اطلاعات سخت و پیچیده خواهد بود، در نظر داشته باشید زمانی که به اینفوگرافیک حرکت داده شود، اینفوگرافیک متحرک یا اینفوموشن گفته میشود.
اینفوگرافیک با تاثیر بر برندسازی و انتقال پیام در کمتر از 15 ثانیه، درک مطلب راحت و سریع مخاطب، پوشش و انتقال اطلاعات سریعتر و اشتراک گذاری بسیار زیاد توانسته است بیش از سایر تولید محتواهای تصویری این روزها مورد توجه قرار بگیرد.
نرم افزار کامپیوتر ساخت اینفوگرافیک
مشخصه اصلی اینفوگرافیک انتقال زیاد اطلاعات در زمان بسیار اندک است که باعث جلب توجه کاربران زیادی شده است.
ساخت اینفوگرافیک به کمک نرم افزارهای گرافیکی صورت میگیرد که به دو صورت تحت وب و آفلاین در دسترس طراحان قرار دارد. شاید چیدمان عکس و متن با حجم بسیار بالا به صورت یک طرح اینفوگرافیکی کار بسیار سخت و پیچیدهای بنظر برسد اما برای رسیدن به نتیجه مطلوب باید به نحوه بیان اطلاعات، انتخاب هدف و مخاطبان، روایت جالب اطلاعات، انتخاب درست نرم افزار و قالب بصری توجه کنید تا خروجی نهایی از کیفیت بالایی برخوردار باشد. در ادامهی این مقاله بهترین نرمافزارهایی که در مسیر طراحی اینفوگرافیک همراه شما هستند را باهم مرور میکنیم.
فتوشاپ
فوتوشاپ یکی از قدرتمندترین برنامههای گرافیکی میباشد که با قابلیت نصب بر روی سیستم عامل ویندوز و مک از قدیم تا امروز بسیار مورد پسند طراحان واقع شده است. فتوشاپ این روزها نه تنها در طراحی گرافیکی بلکه در نقاشی دیجیتالی هم دستی به آتش دارد.
از مهمترین ویژگیهای مثبت فتوشاپ میتوان به:
- تنوع ابزارها
- امکان ویرایش عکس، تصاویر، نقاشی دیجیتالی و غیره
- امکان ایجاد تغییرات بسیار جزئی
- تولید تصاویر با کیفیت متنوع را به میتوان اشاره کرد.
ایلاستریتور
ادوبی ایلاستریتور (Adobe Illustrator) یکی از نرمافزارهای مطرح گرافیکی است که کمتر طراحی است که با آن کار نکرده و نشناسد. از این نرم افزار برای طراحی اینفوگرافیک کمک گرفته میشود تا اطلاعات به صورت جامع و بسیار تاثیرگذار برای مخاطب در دسترس قرار بگیرد.
از مزیتهای استفاده از نرم افزار ایلاستریتور میتوان به
- رابط کاربری آسان
- مقیاس پذیری و طراحی در هر مقیاسی
- امکان طراحی چند صفحه در یک زمان، را اشاره کنیم.

وب سایت ساخت اینفوگرافیک
در کنار نرم افزارهایی که قابلیت نصب بر روی سیستم عامل را داشتند، نرم افزار تحت وب نیز برای طراحی اینفوگرافیک قرار میگیرند. این دسته از نرم افزارهای گرافیکی با دسترسی راحت و رابط کاربری آسان بسیار مورد پسند واقع شدهاند. از مزیتهای اصلی وب سایتهای ساخت اینفوگرافیت حضور قالب آماده، متنهای زیاد، عکس و غیره است که به صورت رایگان در دسترس کاربران قرار میگیرد. استفاده از این وبسایتها سرعت بیشتری را به طراحی اینفوگرافیک میدهد.
سایت Canva ساخت اینفوگرافیک
کانوا، یکی از جذابترین برنامههای تحت وب است که گنجینهای بزرگ از تصاویر، قالب، نماد، بردار و قابهای مجازی رایگان را در دل خود دارد. سایت کانوا امکان دسترسی به صدها قالب اینفوگرافیک را در اندک زمانی به علاقهمندان خود هدیه میدهد.
یکی از آپشنهای بسیار جذاب این برنامه قابلیت دانلود رایگان اینفوگرافیک در تمام فرمتها است که آن را از بسیاری از سایتها برگزیدهتر میکند. نقطه قوت اصلی این برنامه، رابط کاربری آسان برای ویرایش تصاویر است.
مزایا سایت Canva ساخت اینفوگرافیک
- رابط کاربری آسان و قابل فهم
- دسترسی به یک میلیون تصاویرگرافیکی، فونت، عکس و غیره در برنامه،
- مناسب برای ساخت اینفوگرافیک دانش آموزان و دانشجویان
معایب
- عدم پشتیبانی از انیمیشن، افزونه های ویدیویی و یکپارچه سازی دادهها
- قالب یکسان برای طراحی که باعث سبک تکراری میشود.

سایت Piktochart ساخت اینفوگرافیک
پیکتوچارت نیز یکی دیگر از نرمافزارهای تحت وب حرفهای برای طراحی اینفوگرافیک است. از قابلیتهای مشخص این برنامه دسترسی به تصویر زمینه، متن ، پالت رنگ، گرافیک بسیار متنوع در کنار رابط کاربری آسان است که توجه بسیاری از افراد مبتدی را نیز جلب کرده است.
در پیکتوچارت امکان استفاده از ویدیو در کنار نقشه و نمودار فراهم است که فرصتی خوبی را برای ساخت خروجی جذاب و درک بهتر مخاطب ایجاد میکند..
مزایا سایت Piktochart ساخت اینفوگرافیک
- ساده بودن کاربری سایت
- بیش از 200 قالب آماده
- پشتیبانی از طراحی قوی
- شخصی سازی تصاویر و رنگ حاضر در قالب
- استفاده از نمودارهای گرافیکی و جذاب در اینفوگرافیک
معایب سایت Piktochart ساخت اینفوگرافیک
- محدودیت در پلن رایگان
- اضافه کردن واترمارک سایت به اینفوگرافیک ها

سایت Infogram نرم افزار ساخت اینفوگرافیک
اینفوگرام نیز یکی دیگر از نرم افزارهای آنلاین استدر بستر داده و طراحی نقشه فعالیت میکند. سبک طراحی این برنامه بیشتر با قالب آماده گرافیکی، اعداد و نمودار است از این جهت بسیار مناسب برای کسب و کارهایی است که با دادههای آماری فعالیت میکنند. تنها نقطه ضعف این برنامه عدم دسترسی به دانلود طرح نهایی است اما میتوانید آن را در سایر پلتفرمهای دیجیتال به اشتراک بگذارید.
مزایا سایت Infogram نرم افزار ساخت اینفوگرافیک
- بیش از 11 قالب رایگان
- مناسب برای سازمانهای داده محور
معایب سایت Infogram نرم افزار ساخت اینفوگرافیک
- دانلود نشدن اینفوگرافیک نهایی در نسخه رایگان
- تنها قالب گرافیکی قابل دسترس است.

سایت Adobe Spark ساخت آنلاین اینفوگرافیک
ادوبی اسپارک یکی از پر کاربردترین نرم افزار ساخت اینفوگرافیک در فضای ابری است. رابط کاربری بصری فوق العاده در کنار پشتیبانی از گزینههای گرافیکی متنوع این نرم افزار مدرن را بسیار مورد توجه کاربران قرار داده است و طرحهای نهایی اینفوگرافیک در این نرم افزار تاثیر حداکثری را بر ذهن مخاطب میگذارد.
این نرم افزار قابل همگام سازی بر روی موبایل و سیستم عامل است که شما به راحتی در هر مکانی شرایط طراحی را خواهید داشت. قابلیت پیشتیبانی از الگوهای آماده در ادوبی اسپارک باعث سرعت در روند طراحی میگردد.
از ویژگیهای کلیدی اینفوگرافیک می توان به قابلیت همگام سازی تمامی دستگاهها، شخصی سازی اطلاعات، ادغام فضای ذخیره سازی ابری و حضور تمهای حرفه ای نام برد که آن را به نسبت برنامهها متمایز میکند.
مزایا سایت Adobe Spark ساخت آنلاین اینفوگرافیک
- رابط کاربری آسان
- طراحی قابل درک اینفوگرافیک
- برندسازی راحت کسب و کار
- قابل استفاده برای افراد مبتدی
معایب سایت Adobe Spark ساخت آنلاین اینفوگرافیک
- تبلیغات دائمی محصولات ادوبی
- تعداد قالبهای کم

نتیجه گیری
مهم نیست از کدام نرم افزار برای اینفوگرافیک استفاده میکنید، مهم رعایت نکات اصولی و طراحی مناسب قالب در کنار چیدمانی اصولی است که خروجی نهایی بهترین کیفیت را داشته باشد. در این مقاله بهترین نرم افزارهای ساخت اینفوگرافیک را معرفی کردیم تا طراحان و افراد مبتدی با آن آشنایی پیدا کنند.
این روزها با سرعت گسترش اطلاعات نیاز به برنامه و نرمافزارهایی که توانایی دسته بندی اطلاعات و بیان جذاب و گیرا را داشته باشد، بسیار مورد پسند کاربران قرار میگیرد. به کمک اینفوگرافیک طرحهای فوقالعاده ای از پیچیدهترین اطلاعات بسازید، تا برای کاربران قابل درک شود. با این تفاسیر برنامههای طراحی اینفوگرافیک برای طراحان و بازاریابان محتوا روزبهروز اهمیت بیش از قبل پیدا خواهد کرد.
دیدگاهتان را بنویسید