طراحی اینفوگرافیک چیست? [ 4 سایت و نرم افزار ساخت اینفوگرافی]
فهرست مطالب
طراحی اینفوگرافی درک تصاویر مفهومی آسان تر از متن های طولانی است. اینفوگرافیک به مانند نقشه راهی است که به راحتی ما را به مقصد می رساند. مغز انسان قدرت عجیبی بر تجزیه و تحلیل اطلاعاتی که به صورت دیداری توسط چشم ثبت شده را دارد، از این جهت تاثیر محتوای دیداری(تصویری) بیش از متن میگردد.
اینفوگرافیک یکی از ابزارهای قدرتمند برای انتقال اطلاعات به کمک عکس گرافیکی است که ذهن کاربر را از طریق ارتباط بصری درگیر میکند. انتقال اطلاعات در این روش با یک نگاه منتقل می شود و مناسب برای درک بهتر اطلاعات سخت و پیچیده خواهد بود، در نظر داشته باشید زمانی که به اینفوگرافیک حرکت داده شود، اینفوگرافیک متحرک یا اینفوموشن گفته می شود.
اینفوگرافی با تاثیر بر برند سازی و انتقال پیام در کمتر از 15 ثانیه، درک مطلب راحت و سریع مخاطب، پوشش و انتقال اطلاعات سریعتر و اشتراک گذاری بسیار زیاد توانسته است بیش از سایر تولید محتواهای تصویری این روزها مورد توجه قرار بگیرد.
چرا طراحی اینفوگرافیک را جدی بگیریم؟
اولین مزیت اینفوگرافیک جدای از توضیح بیشتر محتوای متنی، نمایش زیبا داده ها و آمار برای تولید محتوا اینستاگرام، فضای مجازی و ساایت که است که با طراحی مناسب و بیان داده های مهم به سبک درست تلاش دارد که کاربران را ترغیب نماید تا روی اطلاعات مهم تمرکز داشته باشند. استفاده از اینفوگرافی در روایت داستان و هدایت کاربران به سمت فرآیند جدید یا دیدگاهی مدنظر مفید است. به طور کل باید گفت که به کارگیری اینفوگرافیک یک روش عالی برای اطلاع رسانی یا متقاعد کردن مخاطبین است. امکان اشتراک گذاری اینفوگرافیک در فضای مجازی بسیار بالاست از این جهت استفاده از اینفوگرافیک یک روش خلاقانه برای تولید محتوای کوتاه و کارساز در فضای سایت و تولید محتوا اینستاگرام است.
پنج نکته کلیدی برای طراحی اینفوگرافی جذاب
- سادگی و وضوح
- استفاده از رنگهای هماهنگ
- بهرهگیری از تصاویر و آیکونها
- تنظیم سلسله مراتب اطلاعات
- خوانایی بالا
2 تا از مهم ترین نرم افزارهای ساخت اینفوگرافیک
چگونه اینفوگرافیک درست کنیم ؟ مشخصه اصلی اینفوگرافیک انتقال زیاد اطلاعات در زمان بسیار اندک است که باعث جلب توجه کاربران زیادی شده است.
ساخت اینفوگرافی به کمک نرم افزارهای گرافیکی صورت میگیرد که به دو صورت تحت وب و آفلاین در دسترس طراحان قرار دارد. شاید چیدمان عکس و متن با حجم بسیار بالا به صورت یک طرح اینفوگرافیکی کار بسیار سخت و پیچیدهای بنظر برسد اما برای رسیدن به نتیجه مطلوب باید به نحوه بیان اطلاعات، انتخاب هدف و مخاطبان، روایت جالب اطلاعات، انتخاب درست نرم افزار و قالب بصری توجه کنید تا خروجی نهایی از کیفیت بالایی برخوردار باشد. در ادامهی این مقاله بهترین نرمافزا اینفوگرافی که در مسیر طراحی اینفوگرافیک همراه شما هستند را باهم مرور میکنیم.
فتوشاپ، قدرتمندترین نرم افزار ساخت اینفوگرافیک
فوتوشاپ یکی از قدرتمندترین برنامههای گرافیکی میباشد که با قابلیت نصب بر روی سیستم عامل ویندوز و مک از قدیم تا امروز بسیار مورد پسند طراحان واقع شده است. فتوشاپ این روزها نه تنها در طراحی گرافیکی بلکه در نقاشی دیجیتالی هم دستی به آتش دارد.
4 مورد از مهمترین ویژگی های مثبت فتوشاپ میتوان به:
- تنوع ابزارها
- امکان ویرایش عکس، تصاویر، نقاشی دیجیتالی و غیره
- امکان ایجاد تغییرات بسیار جزئی
- تولید تصاویر با کیفیت متنوع را به میتوان اشاره کرد.
ایلاستریتور، نرمافزارهای مطرح گرافیکی
طراحی اینفوگرافیک با ایلوستریتور یکی از روشهای مرسوم و معتبر در حوزهی گرافیک میباشد. ایلوستریتور به عنوان یک ابزار حرفهای گرافیکی، همواره توسط صاحبان کارهای برتر در این زمینه مورد استفاده قرار گرفته است. این نرمافزار، امکانات بسیاری برای طراحی اینفوگرافیک فراهم میکند که باعث میشود اطلاعات به شکل جامع و با تأثیری بیشتر برای مخاطبان به نمایش درآید.
از مزیتهای استفاده از نرم افزار ایلاستریتور میتوان به
- طراحی رابط کاربری آسان
- مقیاس پذیری و طراحی در هر مقیاسی
- امکان طراحی چند صفحه در یک زمان، را اشاره کنیم.
بهترین راهکارهای طراحی اینفوگرافیک
ساخت اینفوگرافیکها عناصر مفید و زیبایی خواهند بود که به ایجاد جذابیت، بیننده را مایل به مطالعه و همراهی شما خواهد کرد. این روش از طراحی گرافیکی انقلاب عظیمی در نمایش اطلاعاتتان به همراه دارد.
نکات و راهکارهای طراحی اینفوگرافیک که باید در نظر داشته باشید عبارتند از:
- شناسایی مخاطب هدف و طراحی اینفوگرافیک متناسب با بیننده.
- انتخاب نوع اینفوگرافیک مناسب برای اطلاعات
- انتخاب طرح یا ایجاد چارچوب اولیه اینفوگرافیک
- انتخاب شاخصهای عملکرد اصلی
- با عنوان جذاب، اینفوگرافیک مورد پسند کاربر طراحی نمایید.
- ایجاد یک زیرعنوان ها و محتوای جالب برای جذب مخاطبان
4 تا بهترین وب سایتهای ساخت اینفوگرافیک
در کنار نرم افزارهایی که قابلیت نصب بر روی سیستم عامل را داشتند، نرم افزار تحت وب نیز برای طراحی اینفوگرافیک قرار میگیرند. این دسته از نرم افزارهای گرافیکی با دسترسی راحت و رابط کاربری آسان بسیار مورد پسند واقع شدهاند. از مزیتهای اصلی وب سایتهای ساخت اینفوگرافیت حضور قالب آماده، متنهای زیاد، عکس و غیره است که به صورت رایگان در دسترس کاربران قرار میگیرد. استفاده از این وبسایتها سرعت بیشتری را به طراحی اینفوگرافیک میدهد.
سایت Canva جذاب ترین بستر ساخت اینفوگرافیک
کانوا، یکی از جذابترین برنامههای تحت وب است که گنجینهای بزرگ از تصاویر، قالب، نماد، بردار و قابهای مجازی رایگان را در دل خود دارد. سایت کانوا امکان دسترسی به صدها قالب اینفوگرافیک را در اندک زمانی به علاقهمندان خود هدیه میدهد.
یکی از آپشنهای بسیار جذاب این برنامه قابلیت دانلود رایگان اینفوگرافیک در تمام فرمتها است که آن را از بسیاری از سایتها برگزیدهتر میکند. نقطه قوت اصلی این برنامه، رابط کاربری آسان برای ویرایش تصاویر است.
مزایا سایت Canva ساخت اینفوگرافیک
- رابط کاربری آسان و قابل فهم
- دسترسی به یک میلیون تصاویرگرافیکی، فونت، عکس و غیره در برنامه،
- مناسب برای ساخت اینفوگرافیک دانش آموزان و دانشجویان
معایب نرم افزار کنوا
- عدم پشتیبانی از انیمیشن، افزونه های ویدیویی و یکپارچه سازی دادهها
- قالب یکسان برای طراحی که باعث سبک تکراری میشود.
سایت Piktochart | تحویل سریع، سفارش اینفوگرافیک
پیکتوچارت نیز یکی دیگر از نرمافزارهای تحت وب حرفهای برای طراحی اینفوگرافیک است. از قابلیتهای مشخص این برنامه دسترسی به تصویر زمینه، متن ، پالت رنگ، گرافیک بسیار متنوع در کنار رابط کاربری آسان است که توجه بسیاری از افراد مبتدی را نیز جلب کرده است. در پیکتوچارت امکان استفاده از ویدیو در کنار نقشه و نمودار فراهم است که فرصتی خوبی را برای ساخت خروجی جذاب و درک بهتر مخاطب ایجاد می کند.
مزایا سایت Piktochart ساخت اینفوگرافیک
- ساده بودن کاربری سایت
- بیش از 200 قالب آماده
- پشتیبانی از طراحی قوی
- شخصی سازی تصاویر و رنگ حاضر در قالب
- استفاده از نمودارهای گرافیکی و جذاب در اینفوگرافیک
معایب سایت Piktochart ساخت اینفوگرافیک
- محدودیت در پلن رایگان
- اضافه کردن واترمارک سایت به اینفوگرافیک ها
سایت Infogram نرم افزار مناسب طراحی گرافیکی پر از اعداد و رقم
اینفوگرام نیز یکی دیگر از نرم افزارهای آنلاین است که در بستر داده و طراحی نقشه فعالیت می کند. سبک طراحی این برنامه بیشتر با قالب آماده گرافیکی، اعداد و نمودار سروکار دارد؛ از این جهت بسیار مناسب برای کسب و کارهایی است که با دادههای آماری فعالیت میکنند. تنها نقطه ضعف این برنامه عدم دسترسی به دانلود طرح نهایی می باشد؛ اما میتوانید آن را در سایر پلتفرمهای دیجیتال به اشتراک بگذارید.
مزایا سایت Infogram نرم افزار طراحی اینفوگرافیک
- بیش از 11 قالب رایگان
- مناسب برای سازمانهای داده محور
معایب سایت Infogram نرم افزار طراحی اینفوگرافیک
- دانلود نشدن اینفوگرافیک نهایی در نسخه رایگان
- تنها قالب گرافیکی قابل دسترس است.
سایت Adobe Spark ساخت آنلاین اینفوگرافیک در فضای ابری
ادوبی اسپارک یکی از پر کاربردترین نرم افزار ساخت اینفوگرافیک در فضای ابری است. رابط کاربری بصری فوق العاده در کنار پشتیبانی از گزینههای گرافیکی متنوع این نرم افزار مدرن را بسیار مورد توجه کاربران قرار داده است و طرحهای نهایی اینفوگرافیک در این نرم افزار تاثیر حداکثری را بر ذهن مخاطب میگذارد.
این نرم افزار قابل همگام سازی بر روی موبایل و سیستم عامل است که شما به راحتی در هر مکانی شرایط طراحی را خواهید داشت. قابلیت پیشتیبانی از الگوهای آماده در ادوبی اسپارک باعث سرعت در روند طراحی میگردد.
از ویژگیهای کلیدی اینفوگرافیک می توان به قابلیت همگام سازی تمامی دستگاهها، شخصی سازی اطلاعات، ادغام فضای ذخیره سازی ابری و حضور تمهای حرفه ای نام برد که آن را به نسبت برنامهها متمایز میکند.
مزایا سایت Adobe Spark ساخت آنلاین اینفوگرافیک
- رابط کاربری آسان
- طراحی قابل درک اینفوگرافیک
- برندسازی راحت کسب و کار
- قابل استفاده برای افراد مبتدی
معایب سایت Adobe Spark ساخت آنلاین اینفوگرافیک
- تبلیغات دائمی محصولات ادوبی
- تعداد قالبهای کم
Venngage نرم افزار طراحی و سفارش اینفوگرافیک سیستماتیک
ونگیج یک نرم افزار سازنده اینفوگرافیک سیستماتیک می باشد که در سه سطح مقدماتی، متوسط، و پیشرفته در دسترس کاربران قرار دارد. این نرم افزار در هشت گروه کاربردی چون اطلاع رسان، آماری، فرآیندی، جغرافیایی و غیره در دسترس است. از مزایای این برنامه حضور یک ویرایشگر با دسترسی راحت دارد در طول فرایند طراحی شما را راهنمایی خواهد کرد.
شما این امکان را دارید که با ویجتهایی نظیر نمودار، نقشه، گراف بر تاثیرگذاری متن خود بیشتر کنید و سپس با ویرایش عناصر طراحی بی نظیری به کاربران ارائه نمایید.
نرم افزار ونگیج تقریباً تمام موارد برای ساخت اینفوگرافیک حرفه ای چون متن، آیکون، پیکتوگرام، تصویر زمینه، نوار ابزار محتوایی، و موارد دیگر را نشان می دهد. همچنین فضای دارد که با یک گالری بزرگ پیکتوگرام اکثر دستهبندیهای مورد نیاز را در خود دارد که شامل حیوانات، تجاری، ابزار، سفر، فناوری، خرید، امنیت، علم و دانش و دستههای دیگر برای سهولت طراحی می شود.
معایب ونگیج نرم افزار سیستماتیک طراحی اینفوگرافیک
بزرگترین مشکل و ضعف اساسی این نرم افزار عدم اشتراک گذاری و دانلود طراحی شما خواهد بود . از جهت دیگر نیز تعداد محدودی قالب برای یک روز می توانید برای طراحی استفاده نمایید.
نتیجه گیری
مهم نیست از کدام نرم افزار برای اینفوگرافیک استفاده میکنید، مهم رعایت نکات اصولی و طراحی مناسب قالب در کنار چیدمانی اصولی است که خروجی نهایی بهترین کیفیت را داشته باشد. در این مقاله بهترین نرم افزارهای ساخت اینفوگرافیک را معرفی کردیم تا طراحان و افراد مبتدی با آن آشنایی پیدا کنند.
این روزها با سرعت گسترش اطلاعات نیاز به برنامه و نرمافزارهایی که توانایی دسته بندی اطلاعات و بیان جذاب و گیرا را داشته باشد، بسیار مورد پسند کاربران قرار میگیرد. به کمک سفارش اینفوگرافیک طرحهای فوقالعاده ای از پیچیدهترین اطلاعات بسازید، تا برای کاربران قابل درک شود. با این تفاسیر برنامههای طراحی اینفوگرافیک برای طراحان و بازاریابان محتوا روزبهروز اهمیت بیش از قبل پیدا خواهد کرد.
مطالب زیر را حتما مطالعه کنید
راهنمای کامل نصب و ثبت نام چت جی پی تی (Chat GPT)
همه چیز در مورد تدوین ویدیو | بازاریابی ویدئویی
پادکست چیست و چطور آن را بسازیم؟
نقش اینفوگرافیک مناسبتی در برجستهسازی مناسبتها و جشنها
اینفوگرافیک انتخابات | اینوگرافی انتخابات ۱۴۰3 در یک نگاه
آموزش ساخت تقویم محتوایی اینستاگرام + معرفی ابزارها
2 دیدگاه
به گفتگوی ما بپیوندید و دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید.
کار اینفوگرافیک چیست؟
اینفوگرافیک با نمایش تصاویر، نمودار و جداول سعی دارد موضوعات پیچیده را به آسانی بیان کند و بیشتر برای ارائه گزارش و آموزش استفاده می شود.