سبک های اینفوگرافیک
اینفوگرافیک یا گرافیک اطلاع رسان، تکنیکی است که با ترکیب گرافیک و اطلاعات به اطلاع رسانی به صورت دیداری با المان ها می پردازد. هدف اینفوگرافیک این است که اطلاعات را در کوتاه ترین زمان و با روشی موثر و جذاب به مخاطب انتقال دهد. این هدف با استفاده از انواع المان های گرافیکی، آیکون ها، تصاویر و ترکیب آن ها با اطلاعات (آمار، اطلاعات جغرافیایی، نمودار ها و…) امکان پذیر می شود.

دلیل محبوبیت اینفوگرافیک
یک اینفوگرافیک خوب می تواند انبوهی از بازدید را برای خود جذب میکند و یه سرعت پخش شود؛ دلیل علاقه مخاطبان به اینفوگرافیک به این است که مغز محتوای بصری را سریع تر و بهتر از محتوای متنی پردازش و درک میکند و همچینین به متقاعد کردن مخاطبان خود برای انجام عمل مورد نظرتان بهتری عمل می کند.
پس هرگاه اطلاعات بهجای متن نوشتاری در قالب تصویر ارائه میشود، مخاطب را سریع تر، بهتر و درست تر درک و هضم میکند؛ بنابراین علت محبوبیت اینفوگرافیک ها همین است که به مذاق مخاطب خوش میآید و درکشان برای آن ها راحت تر است.
مدل ها و سبک های اینفوگرافیک
اینفوگرافیک ها را بر اساس شاخص های متنوعی مانند منظور و مقصود از تهیه و تولید آن، نوع آیتم ها و المان هایی که در آن استفاده می شود و… توجه داشته باشید که اغلب اینفوگرافیک از تلفیق چندین مدل مختلف از مدل های اینفوگرافیک به وجود می آیند. انتخاب مدل و سبک اینفوگرافیک به هدف و پرسونای شما بستگی دارد پس باید سبکی از اینفوگرافیک را انتخاب کنید که مبهم نباشد و به مخاطبان برای درک و هضم بهتر اطلاعات و مفهوم کمک کند. در این بخش قصد داریم به توضیح مدل ها و سبک های رایج اینفوگرافیک بپردازیم:
- اینفوگرافیک داده محور؛
یکی از رایج ترین اینفوگرافیک ها که مورد استفاده قرار میگیرد، اینفوگرافی داده محور است. همانطور که از نام آن مشخص است. این اینفوگرافیک مبتنی بر داده بوده، لازم به ذکر است که طراحی این انواع اینفوگرافیک باید کاملاً قابل فهم باشد تا درک آن ساده تر شود. - اینفوگرافیک گاه شمار؛
اینفوگرافیک گاه شمار، برای نشان دادن پیشینه یا روند تغییر در طول زمان و… مورد استفاده قرار میگیرد. لازم به ذکر است که درک و فهم و خواندش ابن مدل اینفوگرافیک بسیار راحت میباشد. - اینفوگرافیک جغرافیایی؛
در این مدل طراحی ها، داده ها و اطلاعات مبنی بر جغرافیا است. برای تبدیل داده های جغرافیایی به شکل بصری و لازم است از انواع نقشه ها استفاده کنید چرا که نقشه به شما در نمایش بیشترین اطلاعات و داده های جغرافیایی در یک صفحه کمک می کند. - اینفوگرافیک مقایسه ای؛
در این نوع تصویرسازی، دو موضوع یا اطلاعات مختلف را با یکدیگر مقایسه میکنند. در این مدل اینفوگرافیک به مقایسه شباهت ها یا تفاوت ها و برتری یا عدم برتری یک موضوع نسبت به موضوع دیگر پرداخته می شود. در ساخت این سبک اینفوگرافیک با استفاده از تضاد رنگ، فونت، و… میتوانید تفاوت ها، شباهت ها، مزایا و معایب را به خوبی به مخاطب نشان دهید. - اینفوگرافیک سلسه مراتبی؛
این نوع اینفوگرافیک اطلاعات را براساس سطح آن ها دسته بندی می کند و نمایش می دهد. انتخاب این سطح ها می تواند سطح اهمیت اطلاعات، دشواری، سنی و… باشد. برای طراحی اینفوگرافیک سلسله مراتبی از شکل هرم استفاده می کنند. این مدل قالب برای مقایسه سطوح، مراحل مختلف و نشان دادن رابطه میان آن ها کاربرد دارد. - اینفوگرافی فلور چارت؛
به اینفوگرافیک فلوچارت، قالب درختی هم گفته میشود. این سبک برای زمانی کاربرد دارد که بخواهید فلوچارتی شامل دستورات، تصمیم ها و نتایج را در یک صفحه به مخاطب نشان دهید. - اینفوگرافیک عکس گرافیک؛
یکی از جذاب ترین و چشم نواز ترین سبک های اینفوگرافیک برای مخاطبان عکس گرافیک است که با تلفیق قالب های مختلف محتوای دیداری ساخته می شود. در ساخت این سبک اینفوگرافیک از عکس ها و المان های گرافیکی استفاده می کنند که پیش زمینه آن از را یک عکس با کیفیت تشکیل می شود و سایر المان ها روی عکس قرار میگیرند. - اینفوگرافیک تشریحی (آناتومی)؛
این مدل اینفوگرافیک به تشریح بخش های مختلف یک موضوع می پردازد. این سبک به شما این امکان را می دهد که به جای درست کردن یک لیست از ویژگی ها هر بخش را در جای خودش بررسی کنید. - اینفوگرافیک رزومه.
امروزه بسیاری از افراد رزومه متنی خود را به رزومه تصویری و اینفوگرافیکی تغییر دادهاند. این رزومه میتواند تلفیقی از تایم لاین ها ، نمودار ها و… باشد که بسیار جذاب تر و حرفه ای تر از رزومه های متنی است.

مولفه های مهم در طراحی اینفوگرافیک
حال که به لزوم و انواع سبک های اینفوگرافیک را توضیح داریم، این سوال مطرح می شود که برای ساخت یک اینفوگرافیک خوب و استاندارد چه مولفه ها و نکاتی را باید رعایت کرد تا کیفیت محتوا و تاثیر گذاری آن بر روی مخاطب بیشتر شود. در مقاله مراحل ساخت اینفوگرافیک به صورت کامل توضیح دادیم که میتونید برای آشنایی بیشتر این مقاله رو در چند دقیقه مطالعه کنید.
تعادل متن و تصاویر
در زمان طراحی اینفوگرافیک باید به محتوا نگاه کنید تا ببینید کدام قسمت آن را می توان به تصویر تبدیل کرد و کدام قسمت ها بدون لطمه زدن به اصل موضوع می توانند حذف شوند؛ توجه داشته باشید که اینفوگرافیک قرار نیست مقاله ای باشد که درون آن یک تصویر قرار گیرد.
فونت و تایپوگرافی
فونت ها و تایپوگرافی بخش مهمی در طراحی اینفوگرافیک هستند. آن ها هستند که به متن و محتوای تصویری شما روح میدهد. قواعد استفاده از فونت ها و تایپو گرافی ها عبارتند از:
- بیش از ۲ یا ۳ فونت را برای طراحی به کار نبرید؛
- در زمان نوشتن از فونت بولد استفاده کنید تا بیشترین تاثیر دیداری را داشته باشد؛
- رعایت تعادل رنگ متن با زمینه و سایر المان های تصویری.
حاشیه و فاصله
حاشیه ها نقش مهمی در طراحی اینفوگرافی دارند، حاشیه ها فضای خالی اطراف محتوا هستند که قابی نامرئی در اطراف اینفوگرافی ایجاد میکند و به نوعی ساختار و چینش محتوا در اینفوگرافیک را مشخص میکند. توجه داشته باشید که حاشیه های رو به رو اندازه یکسانی داشته باشند. همچنین فاصله هایی که در قسمت های مختلف اینفوگرافیک به کار می رود باید متناسب با هم باشند؛ به عنوان مثال فاصله بین تمام تایتل ها و زیر تایتل ها باید یکی باشد.
رنگ
استفاده از رنگ های متناسب میتواند مخاطبان زیادی را به اینفوگرافیک شما جذب کند. برای داشتن یک اینفوگرافیک مناسب بهتر است رنگ های آن را بر اساس رنگ برندتان انتخاب کنید تا مخاطبان بهتر شما را بشناسند و به خاطر بیاورند.
مراتب دیداری
بعضی از قسمت های اینفوگرافیک نسبت به سایر قسمت ها اهمیت بیشتری دارد و این اهمیت باید در طراحی به مخاطب نشان داده شوند. توجه کنید که اندازه هر المان و متن را با توجه به میزان اهمیت آن تعیین کنید و تلاش کنید سلسله مراتب دیداری را رعایت کنید تا اجزای با اهمیت یکسان، هم اندازه باشند.
آیکون ها
هدف آیکون ها برقراری تعادل دیداری در اینفوگرافیک است. فرم و استایل آیکون هایی که در اینفوگرافیک استفاده میکنید از اول تا انتها باید یکسان باشد. به این صورت که ابتدا از آیکون های تو خالی و مینیمال و در انتها از آیکون های سه بعدی و رنگی استفاده نکنید؛ توجه داشته باشید که رنگ آیکونها با رنگ زمینه و متن در تناسب باشد.
دیدگاهتان را بنویسید