معرفی تدوین ویدیو
تدوین ویدیو، فرآیندی مهم در فیلم سازی است که طی این فرآیند عملیاتی مانند انتخاب نما ها و شات ها، پشت سر هم قرار دادن سکانس، هماهنگ کردن صدا با تصویر، مشخص کردن میزان بلندی صدای ویدیو و… انجام می شود تا در انتها تدوینگر بتواند هماهنگی های لازم را میان سکانس های مختلف یک فیلم ایجاد کند.
هدف تدوینگران این است که یک ویدیو به صورت یکپارچه، بدون هیچ گونه دخل و تصرفی تولید کنند. تدوینگران تلاش می کنند تا با ترکیب سکانس ها با هم یک ویدیو با معنی بسازند، آن ها یکی از مهم ترین شخصیت ها در پروسه تولید فیلم ها هستند. کار یک تدوینگر از زمان شروع فیلم برداری آغاز می شود، به طوری که تمام صحنه هایی که روزانه فیلم برداری می شود در اختیار تدوینگر قرار می گیرد.

تدوین از ابتدا تا کنون
در زمان قدیم، تدوینگر فیلم نوارهای طولانی فیلم را برش می داد و آن ها را با چسب به نوارهای دیگر می چسباند تا رول های فیلم ایجاد شود اما امروزه تمام این کارها به کمک برنامه های مخصوص تدوین فیلم انجام می شود. تدوینگر ها زمان زیادی رو صرف ساخت و اصلاح ساختار فیلم می کنند، آن ها در طول پروسه تولید فیلم برداری حضور دارند تا بتوانند مفهوم مد نظر کارگران را درک کنند.
وظیفه تدوینگر
وظیفه یک تدوینگر این است که شات های مختلف از فیلم را برای ایجاد صحنه ها به یکدیگر متصل کند، سپس تمام صحنه های تدوین شده را برای ایجاد ویدیو مورد نظر به هم متصل کند. آن ها معمولا در زمان فیلم برداری همراه کارگردان هستند تا دیدگاه او را نسبت به فیلم درک کنند و بتوانند فیلم را بر اساس دیدگان سازنده آن به مخاطب نمایش دهند.
آن ها هنگام کار در یک پروژه روش های متنوعی که در تدوین فیلم استفاده میشود را بررسی می کنند تا گزینه ی مناسب را برای پروژه پیشرو انتخاب کنند. از کارهای دیگر تدوینگر ها می توان به تدوین صدا، ایجاد جلوههای کامپیوتری و جاگذاری موسیقی متن اشاره کرد.
اصول و روش های تدوین
زمانی که یک ویدیو به تدوینگر تحویل داده می شود، روش های مختلفی برای تدوین آن وجود دارد که یک تدوینگر بر اساس تجربه انتخاب می کند. روش ها و اصول های مختلف تدوین عبارتند از:
- تدوین جهت دار؛
در تدوین جهتدار، برشی از شات ها انتخاب می شود تا مخاطب با آن به درک درستی از صحنه و کاراکتر ها برسد. - تدوین براساس فرم؛
این روش قبل از مرحله تولید استفاده میشود و در هماهنگی و مدیریت صحنه مؤثر است. - تدوین مفهومی؛
این مدل تدوین در مرحله دکوپاژ با همکاری کارگردان انجام می شود تا بتوانند احساس درست از آن صحنه را به مخاطب منتقل کنند. - تدوین براساس حرکت.
این نوع تدوین برمبنای حرکت و فعالیت شخصیت ها و سوژه ها در صحنه انجام میشود.

مهارت ها و توانایی های یک تدوینگر
یک تدوینگر حرفه ای باید خلاق باشد تا براساس این خلاقیت و دید هنری خود، بتواند تدوین ویدیو ها و فیلم ها را به گونه ای انجام دهد که به خوبی مخاطب را جذب کند. در کنار خلاقیت لازم است که با دقت باشد تا کوچک ترین و مهم ترین موارد موجود در صحنه را به درستی انتخاب کند و کنار هم قرار دهد، یک تدوینگر برای همکاری با سایر عوامل فیلم سازی باید ارتباط خوب و نزدیکی داشته باشد تا یک ویدیو با کیفیت و جذاب ساخته شود.
حرفه ای ترین نرم افزار های تدوین ویدیو
برای تدوین ویدیو نرمافزار های مختلفی وجود دارد که از حرفه ای ترین نرم افزار ها می توان به موارد زیر اشاره کرد:
- نرمافزار سونی وگاس (Sony Vegas Pro)؛
- نرمافزار ادوبی پریمیر (Adobe Premiere)؛
- نرمافزار افترافکت (Adobe After Effects)؛
- نرمافزار داوینچی ریزالو (Davinci Resolve Studio)؛
- نرمافزار کورل استودیو (Corel Video Studio).
امروزه برنامه های کاربردی زیادی برای تدوین فیلم ها تولید شده اند که هر تدوینگر با توجه به تسلط خود با یکی از آن ها کار می کند. یک تدوینگر حرفه ای از برنامه ها و تکنیک های زیادی برای رسیدن به یک ویدیو جذاب با کیفیت بالا استفاده می کند، شما میتوانید برای آشنایی بیشتر با برنامه ها مقاله انواع نرم افزارهای تدوین ویدیو را مطالعه کنید.
تفاوت تدوین و مونتاژ
میکس و مونتاژ ویدیو با تدوین دو حوزه هنری بهم نزدیک اما متفاوت هستند که عموما افراد این دو را با هم اشتباه می گیرند. مونتاژ یک فیلم در واقع به معنای کنار هم قرار دادن تمام صحنه های آن است؛ اما تدوین کاری هنری است که از اصل های زیباشناسی در استفاده می کنند تا بتوانند حرفه ای تر و جذاب تر پلان ها را در کنار یک دیگر قرار دهند. اصولی که برای تدوین فیلم ها به کار گرفته می شود، قادر است تا حس مخاطب را برانگیخته و او را جذب خود سازد. در نظر داشته باشید کیفیت کار تدوین اثر بسیاری بر روی ویدیو نهایی دارد و نباید در این راستا سهل انگاری کرد.
دیدگاهتان را بنویسید