ویدیو تبلیغاتی موشن گرافیک
ویدیو تبلیغاتی از کارآمد ترین ابزار دیجیتال برای انتقال پیام به مخاطب هستند، که تاثیر بسیاری در ذهن کاربران، در فضای مجازی و اینترنت می گذارند. صاحبان کسب و کار، با استفاده از این استراتژی بازاریابی اینترنتی، مصرف کنندگانی را که علاقه مند به خواندن توضیحات کالا نیستند، را با استفاده از یک محتوای بصری متحرک با محصول آشنا کرده، تمایل به خرید را در آنان ایجاد و با درگیر کردن ذهن مخاطبان، آنها را به خریداری محصول ترغیب می نمایند.
امروزه با استفاده از نرم افزارها و اپلیکیشن های مخصوص، انواع تیزرهای رئال و انیمیشن یا تلفیقی از آنها ساخته می شود که هر کدام در نقش خود تاثیر گذار بوده و از آن ها برای تبلیغات مشاغل، معرفی محصول و خدمات استفاده می گردد. در این میان به اشتراک گذاشته شدن یک تیزر تبلیغاتی خوب، نه تنها منجر به آشنایی شرکت، با مشتریان جدید و افزایش میزان فروش محصول می گردد، بلکه این حجم از استقبال از دید الگوریتم های هوشمند موتورهای جستجوگر پنهان نمانده و باعث بالارفتن رتبه سایت در سرویس های گوگل می گردد.
موشن گرافیک
موشن گرافیک ، حرکت را به تصاویر، اشکال، اشیا و یا متن ها پیوند می دهد و با عمق بخشیدن به داستان، راهی برای صاحبان کسب وکار، برای صحبت با بیننده و انتقال محتوا در زمانی کوتاه و به صورتی بسیار جذاب گشوده است. انتقال پیام و محتوا در فایل های موشن گرافیک، از حرکت بخشی به عناصر طراحی گرافیک گرفته تا سکانس عنوان برای فیلم ها، در جذب بینندگان بسیار کاربرد داشته و امکان به اشتراک گذاری در هر دستگاه یا نرم افزاری که قابلیت نمایش ویدئو را دارند، خواهند داشت.
امروزه با گسترش شبکه های مجازی، و استقبال مردم از ویدئوهای تبلیغاتی، اهمیت تولید محتوای دیجیتال که از طریق فضای اجتماعی به اشتراک گذاشته می شود، بر صاحبان مشاغل پوشیده نیست. موشن گرافیک با توجه به حیطه گسترده فعالیتش در موشن گرافیک سه بعدی ، استوری موشن، لوگو موشن، استاپ موشن، وایت برد موشن ، کمیک موشن و شاخه های مختلف دیگر، هویتی هم سو با ارزش ها و مشخصه های شرکت و برند می آفریند و با تاثیرگذاری غیر مستقیم و با ساده کردن اطلاعات، هدف اصلی برند را به کاربران شبکه های مجازی منتقل می نماید.
کاربرد موشن گرافیک
موشن گرافیک در تشریح یک موضوع پیچیده به ساده تریین صورت و با کمترین هزینه و بیشترین جذابیت تخصص دارد. نرم افزارهای ساخت موشن گرافیک تمام نقش های مرتبط با دوربین، نورپردازی، صدابرداری، بازیگر و همچنین تدوین ویدئو را به تنهایی انجام داده و در ساخت انواع تیزرو ایده های تبلیغاتی، انیمیشن های دوبعدی، معرفی محصول یا خدمات کاربرد دارد و با محتواهای آموزشی در بیان داستان یک برند، فرهنگ سازی و آگاهی بخشی اجتماعی نقش اساسی ایفا می نماید و به عنوان یک ویدیو تبلیغاتی از آن استفاده میشود.
مزایای موشن گرافیک
از موشن گرافیک، برای معرفی برند یک کالا و یا خط تولید آن، در بازاریابی شبکه های اجتماعی و انتقال مفاهیم به بهترین نحو ممکن به مخاطب استفاده می شود. جذابیت های بصری، صوتی و نوشتاری موشن گرافیک تبلیغاتی، نتایج مثبتی در فروش محصول داشته و ضمن برقراری ارتباط موثر با مخاطب دارای مزیت های فراوانی است که در ادامه به آن می پردازیم:
1. افزایش فروش
ساخت یک موشن گرافیک ویدیو تبلیغاتی ، در پیشرفت کسب وکار و دیده شدن برند نقش اساسی دارد. یک ویدئوی کوتاه، نه تنها مشتری را به خرید ترغیب کرده و میزان فروش را تا حد قابل ملاحظه ای بالا می برد؛ بلکه باعث ارتقای برند و پیشی گرفتن از سایر رقبا نیز می گردد.
2. بهبود سئو سایت
یک موشن گرافیک تبلیغاتی، از هر محتوای متنی بیشتر مورد استقبال قرار می گیرد که از نظر موتورهای جستجوگر بسیار اهمیت داشته و تاثیر مهمی بر بالا رفتن رنکینگ سایت خواهد داشت و به بهتر دیده شدن محصول و سودآوری آن کمک خواهد کرد ، دقت داشته باشید ویدیو تبلیغاتی یک تیر و دو نشان به حساب می آید .
3. جذابیت بصری
جذابیت های بصری موشن گرافیک، اثرات طولانی مدتی بر ذهن مخاطب گذاشته و جزئیات برند و محصول را در ذهن آنها ماندگار می سازد که به محض اولین دیدار با محصول به خرید آن پرداخته و یک رابطه عاطفی بین برند و مشتری ایجاد می نماید.
4. قابلیت اشتراک گذاری
فایل های ویدئویی موشن گرافیک، با حجم های مناسب، قابلیت اشتراک گذاری در فضای مجازی و شبکههای اجتماعی را دارند. به این ترتیب، مخاطبان با دست به دست کردن محتوای تولید شده، کار تبلیغات وبازاریابی را به صورت رایگان انجام داده و مشتریان و بازارهای بالقوه را به سمت محصول وبرند جلب می نمایند.
چند نرم افزار تولید موشن گرافیک
ساخت فیلم های آموزنده یا سرگرم کننده و انواع دیگر موشن گرافیک ها، برای استفاده در تبلیغات، شبکه های اجتماعی، آموزش و علوم، تنها از طریق نرم افزارهای موشن گرافیک امکان پذیر است که به کاربران، اجازه تولید محتواهای بصری پر بیننده را خواهد داد. در ادامه به معرفی تعدادی از این نرم افزارها می پردازیم:
– نرم افزار ساخت موشن گرافیک After Effects
نرم افزار افترافکت، معروف ترین نرم افزار ساخت موشن گرافیک است که توسط شرکت ادوبی ساخته شده و به کاربران اجازه می دهد در محیط های دوبعدی و سه بعدی انیمیشن بسازند. این نرم افزار بسیار قدرتمند ،با در اختیار داشتن ابزارهای مختلف و کاربردی و به لطف پلاگین های بی شمار، به کاربر خود کمک می کند تا بتواند در کنار داشتن یک ایده مناسب به ساخت صحنه های بصری زیبا و انیمیشن های جذاب بپردازد، هر افکتی را روی کار خود پیاده کند و عناصر مختلف از قبیل اشکال گرافیکی و صدا تغییر داده و یا با هم ترکیب کند.
– نرم افزار ساخت موشن گرافیک Photoshop
از نرم افزار فتوشاپ، که برترین نرم افزار در زمینه تصاویر مبتنی بر پیکسل است، برای ساختن هر نوع تصویر گرافیکی دو بعدی و سه بعدی و ویرایش عکس استفاده می شود. با استفاده از فتوشاپ، تصاویری که قصد دارید در ویدئو موشن گرافیک خود استفاده کنید، از زمینه آن جدا کرده و با استفاده از ابزارهای پیشرفته و فیلترهای فتوشاپ، مناسب با فضای موشن خود، آنها را تغییر دهید و به ساخت تکسچر، گیف و طراحی انیمیشن بپردازید.
– نرم افزار ساخت موشن گرافیک Illustrator
نرم افزار ایلاستریتور، بر خلاف فتوشاپ، یک نرم افزار گرافیکی مبتنی بر وکتور است که به تعداد زیادی ابزار طراحی ضروری و تایپوگرافی برای ساختن موشن گرافیک مجهز است که با استفاده از آن، می توان المان های گرافیکی دو بعدی متحرک را برای کار خود ساخته و سپس آنها را وارد نرم افزار افترافکت نمایید.
– نرم افزار پریمیر پرو Premire Pro
از نرم افزار پریمیر، به تنهایی نیز می توان برای ساخت موشن گرافیک استفاده کرد، ولی بیشتر از این نرم افزار قدرتمند، برای تغییرات در ترکیب ها و ویرایش های های ویدیویی استفاده می شود. به این ترتیب، کاربران می توانند تنظیمات نهایی را در ترکیب ها و تصاویر انجام دهند، بدون اینکه ابتدا آنها را رندر کنند. نرم افزار پریمیر، مخصوص تدوین بوده و قابلیت ها وابزارهای آن، برای ویرایش ویدئو، اضافه کردن جلوه های صوتی و موسیقی کاربرد دارد و کیفیت وکارایی تدوین موشن گرافیک را به طرز چشمگیری افزایش می دهد.
– نرم افزار مدل سازی و انیمیشن سه بعدی Cinema 4D
این نرم افزار قابلیت مدلسازی، نورپردازی، متحرک سازی، متریال سازی و پردازش سه بعدی را دارد و از آن به طور گسترده ای در جهان موشن گرافیک سه بعدی برای ساخت مدل، انیمیشن و افکت استفاده می شود و موتورهای رندر چندگانه مختلف GPU به کاربر این امکان را می دهد تا مدل های با کیفیت بالا را بر روی صفحه کامپیوتر نمایش داده و پارامترهای مختلف را ویرایش و تکثیر نماید. سینما 4D در دنیای موشن گرافیک، برای جلوه های بصری در سطح صنعتی مدل سازی، تکسچر، رندر، انیمیشن و شبیه سازی کاملاً مفید است.
انواع موشن گرافیک
موشن گرافیک، انتخاب ها و امکانات متعددی را برای هر کسب وکار و مخاطبی از هر سن وسال فراهم می کند، تا ایده های بازاریابی خود را متناسب با مهارت، سلیقه و استعداد خود به معرض نمایش در آورده و با تبلیغات ویدئویی مناسب به پیشرفت کسب وکار و تمایز برند خود یاری رسانند.
موشن گرافیک سه بعدی
امروزه موشن گرافیک سه بعدی را در گرافیکهای متحرک، فیلمها و نمایش سهبعدی لوگوها به وفور می توان دید. تکنیکی کاربردی که هویت برند را با تمام مولفه های بصری اش اعم از طراحی، رنگ، لوگو و فونت دربرگرفته و با ساده کردن سناریوهای پیچیده، اطلاعات را به گونه ای که همه مخاطبان، قادر به درک مفهوم آن باشند منتقل می سازد و هدف اصلی برند را در ذهن آن ها نهادینه می گرداند.
موشن گرافیک سه بعدی در تکنیک های مینیمال و فانتزی و رئال، با جلوه بخشیدن و روح دادن به ویدئو، افراد را به خرید از برند ترغیب کرده و با روش های خلاقانه و آمیختن هنرهای مختلف و با توجه به تمام جزئیات و اطلاع رسانی تمام جنبه ها به ساخت محتوای مجازی برای شرکت ها و موسسات بزرگ و کوچک می پردازد و روز به روز نقش پر رنگ تری را در بازار تبلیغات دیجیتال کشور بر عهده می گیرد.
موشن استوری
با همه گیر شدن استفاده از شبکه اجتماعی اینستاگرام ، پیج هایی که فالوور زیادی دارند واز طریق استوری های پانزده ثانیه ای آن، کسب درآمد می کنند؛ برای فروش محصول یا ارائه خدمات خود، از تکنیک استوری موشن، برای ساخت تیزر حرفه ای استفاده می کنند. امروزه افراد زیادی برای اینکه بهترین محصولات شرکت ها را انتخاب کنند، به گشت زدن سریع در بین ویدئوهای پر مخاطب می پردازند. موشن استوری این امکان را به وجود می آورد که با ساخت تیزرهای حرفه ای و کوتاه که لازمه هر کسب وکاری است، با کمترین هزینه، اعتماد این افراد را به خود جذب کرده، علاوه بر بازدهی تبلیغ و افزایش بازدید از پیج، از رقبا متمایز گشته و از آنها پیشی گرفت.
لوگو موشن
لوگو موشن که با نامهای لوگو اینترو و آرم استیشن نیز شناخته می شود، یکی از زیر شاخههای موشن گرافیک است که در تعریف هویت بصری برند، اثر مهمی داشته و با بهره گیری از آیکون های گرافیکی وافکت های صوتی، قابلیت متحرک سازی را به لوگوی یک برند می بخشد. لوگو موشن که با توجه به نوع کسب وکار و نحوه استفاده از آن در تبلیغات، در انواع اندازهها و با فرمت های مختلف تولید می شوند؛ در کاهش هزینه و افزایش بازدهی نسبت به روشهای دیگر تبلیغاتی موثرتر هستند و امکان استفاده در انواع پلتفرم ها را دارند.
- لوگو های متحرک در تبلیغات و برند سازی، بسیار قوی عمل کرده و به آن کلاس کاری و پرستیژ کسب و کار می بخشند بنابراین برند، در دید مخاطب خود حرفهای تر به نظر رسیده و از این طریق به اعتبار آن افزوده خواهد شد.
- تاثیر یک لوگوموشن جذاب، در اولین نگاه، احساسات کاربران را بر می انگیزد و در شکل گیری اعتماد مخاطب موثر است.
- لوگوهای متحرک، توجه بیشتری را به خود جلب می کنند، برای همین بیشتر در ذهن مخاطب نقش می بندند و با ماندگار کردن برند ، تاثیرات چشمگیری در رشد کسب وکار دارند.
لوگو موشن فلت
در این نوع از لوگو موشن در فضایی دو بعدی، اشکال وعناصر به سادگی طراحی شده و با خطوطی خوانا ودرشت و استفاده صحیح از رنگ ها و اضافه کردن افکت های گرافیکی و کارتونی، طرحی مینیمال می سازد که هویت برند تجاری را به بهترین شکل، به مخاطبان نشان می دهد.
لوگو موشن سه بعدی
در لوگوموشن های سه بعدی، ابتدا به وسیله حجم دادن به لوگوی تولید شده با اضافه کردن دوربین و حرکت و صوت، طراحی آن را به وسیله ترکیب با محیط سه بعدی کامل کرده و با جلوه بخشی به ویدئو، حال وهوایی حرفه ای به آن می بخشند.
لوگو موشنهای آماده
استفاده از قالب های آماده که در نرم افزارهای گرافیکی پیشرفته امروزی وجود دارد، صاحبان کسب وکار را برای داشتن لوگوموشنی حرفه ای یاری می رساند. فقط کافی است که مخاطب، لوگوی خود را انتخاب کند تا طراحان با ایجاد تغییراتی جزئی در قالب آماده ای که انتخاب شده، آن را شخصی سازی کرده و به مشتری تحویل دهند.
موشن وایت برد
یکی از پر سرعتترین شیوههای ساخت موشن گرافیک، موشن وایت برد است که مخاطبان که قصد معرفی کسب و کار و یا ایده خود را دارند، می توانند، تنها چند روز بعد از تایید سناریو و انتخاب گوینده، ویدیوی سفارش داده خود را تحویل بگیرند. در قالب وایت برد، در یک صفحه سفید، دستی نقاشی می کند و همزمان یک گوینده موضوع روی تخته کلاس که معمولا به صورت سیاه و سفید است را به روش سوم شخص توضیح می دهد.
به تصویر کشیدن این سادگی، کاربران را که حال و حوصله خواندن متون تبلیغاتی را ندارند، درگیر ماجرا کرده و پیام را مستقیما به آنها انتقال می دهد. در این روش کاربردی وموفق، تصاویر ایستا که بیانگر یک موضوع تبلیغی هستند، بر روی صفحه نمایش ظاهر شده و بدون پرداختن به جزئیات، فقط موضوع اصلی در یک قالب توصیفی جذاب به تصویر کشیده می شود.
5. کمیک موشن
معمولا در سریالهای انیمیشنی، برای روایت داستان یک کتاب کمیک استریپ که مجموعه ای از نقاشی های دنباله دار هستند، از تکنیک کمیک موشن استفاده می شود. در این روش، طراحی های موجود از کتاب های کمیک، به صورتی لایه بندی شده در می آیند تا داستان را با عمق بیشتری روایت کنند. با هنر پویانمایی و تغییر زاویه دوربین، در عرصه ای جدید از قابلیت ها ونوآوری ها، از شخصیت های کمیک که در محدوده همیشگی دنیای چاپ قرار داشتند، دیدی متفاوت به مخاطبان ارائه می گردد. حباب های گفتگو و توضیحات متنی در کتاب های کمیک جای خود را به جلوه های صوتی، افکت ها، نریشن و دوبله می دهند و با صداگذاری شخصیت ها و موزیکی در پس زمینه دنیای کمیک بوک ها به انیمیشن های دو نیم بعدی نزدیک می شود.از این تکنیک در تیتراژ فیلم ها، دمو، تیزر و تریلر نیز استفاده می گردد.
6. استاپ موشن
استاپ موشن از قرار گرفتن چند حرکت عروسکها و مدلهای واقعی به صورت پشت سر هم و پی در پی، ساخته میشوند. برای پویانمایی یک شی ء ثابت که می تواند عروسک، لوگو، نقاشی و حتی مدلی واقعی باشد آن را کمی حرکت داده و با دوربینی ثابت از هر فریم عکس می گیرند یا فیلم برداری می کنند. با تدوین عکس ها پشت سر هم ، تصویر حرکت القا می شود. استفاده از تکنیک استاپ موشن که انواع گوناگونی دارد، در ساخت انیمیشن های تبلیغاتی بسیار کاربرد دارد که برای ساخت هر کدام از این انیمیشن ها، به اجسام ووسایل خاصی نیاز است که در ادامه به آن می پردازیم:
· استاپ موشن عروسکی
در استاپ موشن عروسکی همانطور که از نامش پیداست، از عروسکهایی مفصل دار استفاده میشود که می توان به راحتی آنها را در فضایی سه بعدی حرکت داد و در حالت های مختلف اجرا وحتی آواز خواندن عکس های پی در پی از آنها گرفت تا با بیان داستان منحصر به فردشان مخاطبان زیادی را به طرف خود جلب کنند.
· استاپ موشن خمیری
در استاپ موشن خمیری، برای سهولت شکل دادن به اشیا و کاراکترهای عروسکی از گل رس یا خمیر در بدنه آنها استفاده می شود که نه تنها مفاصل سیمی این عروسک ها به راحتی برای انواع فیگورها، حرکت داده می شوند، بلکه حالت صورت خمیری آنها نیز قابل تغییر بوده که جذابیت زیادی به کار اضافه می کند.
· استاپ موشن مدلی
امروزه برای خلق صحنه های جذاب در فیلم ها، از استاپ موشن مدلی، به جای جلوههای ویژه استفاده می شود.
· استاپ موشن اشیا
در استاپ موشن اشیا، برای انتقال پیام و محتوا به جای عروسک ها از اشیا مختلفی استفاده می شود که در هر فریم حرکت خاصی را انجام داده و با القای تصویر حرکت به بیننده قصه ای را برای بینندگان بازگو می نماید.
· کات اوت (Cutout)
در کات اوتها، که از کم هزینه ترین استاپ موشن های دوبعدی محسوب می شود، بازیگران، تکه های کاغذ و پارچه هستند که رنگ آمیزی شده، برش خورده و بر روی پس زمینه ای مشخص حرکت داده می شوند. در بعضی از انواع انیمیشن کات اوت، بخش های مختلف طراحی کاراکتر با مفصل هایی به هم متصل شده و با حرکت دادن خلاقانه آن ها، داستانی با مفهومی ویژه در مورد یک برند روایت می گردد.
· پیکسلیشن (Pixilation)
درمدل پیکسیلیشن از عناصر واقعی یا انسان ها به عنوان مدل عکاسی، در صحنه هایی که امکان تصویربرداری در دنیای واقعی وجود ندارد، استفاده می شود. میزان کنترلی که بازیگران به حرکتشان دارند، در این گونه فیلم های تخیلی وفانتزی بسیار اثرگذار است. به همین دلیل این تکنیک استاپ موشن به متحرک سازی مردم نامیده می شود و یکی از پر کاربرد ترین ویدیو تبلیغاتی به حساب می آید.
· سایه روشن استاپ موشن
در این روش با استفاده از تاباندن نور پس زمینه، بر اشیاء یا بازیگران، سایه آنها را بر یک پارچه سفید یا پتو انداخته وبدون صرف هزینه زیاد، انیمیشنی جذاب را تهیه می کنند و بهترین گزینه برای ویدیو تبلیغاتی به حساب می آید.
در انتها باید بگوییم که اگر به آموزش موشن گرافیک علاقمند هستید مدرسه پلاسینگ را از دست ندهید، در این آکادمی تمام سبک های موشن گرافیک آموزش داده میشود، تمام دوره ها پروژه محور بوده و شما به راحتی میتونید وارد بازار کار شوید.
دیدگاهتان را بنویسید