عکاسی فاین آرت چیست؟
فهرست مطالب
عکاسی فاین آرت نگاه خاص عکاس و ذهنیت آن در رابطه با موضوعات مختلفی و تصویر کشیدن مفهمومی آن است. عکاس سعی دارد تا افکارش را همان گونه در سر دارد، خاص و ویژه برای بیننده به نمایش بگذارد. این روش عکسبرداری از قانون و قواعد خاصی پیروی نمیکند و همه چیز وابسته به هنر و خلاقیت فرد عکس گیرنده دارد. در این مقاله قصد داریم به تعریف عکاسی فاین آرت و نکات مهم و کلیدی در این نوع از عکاسی بپردازیم. تا انتهای این مطلب با ما همراه باشید.
تعریف عکاسی فاین آرت | کاربرد عکاسی هنرهای زیبا
در عکاسی فاین آرت هنرمند این امکان را دارد که بتواند افکار و چشمانداز خود را درباره ی سوژههای اطراف خود ثبت کند. در این نوع عکاسی میتوانید از سوژههای گوناگونی مانند: مینیمال، انتزاعی و غیره استفاده کنید. عکاسی فاین آرت نیاز به رعایت قانون و قاعده ی خاصی ندارد و هدف اصلی در اینجا بیان تفکرات، بینش و عواطف هنرمند است.
این نوع از عکاسی متفاوت با عکاسی تبلیغاتی، تجاری یا خبری است، آنها پر از احساسات و عواطف هنرمندانی خواهند بود که ثبتشان کرده است. بارها برایتان پیش آمده که عکسی را ببینید و پس از دیدن آن حس کنید این عکس دارد با شما حرف میزند یا نکتهای را به شما بگوید؟ عکاسهای فاین آرت به این شکل هستند که عکاس قصد دارد چیزی که در ذهن خود دارد؛ در قالب یک تصویر و عکس به مخاطب خود انتقال دهد. عکاسی حرفه ای در فاین آرت بیننده علاوه بر اینکه از دیدن عکسها لذت میبرد، برای درک بیشتر تصویر به مفهوم آن میاندیشد.
نقش سوژه در این سبک از عکاسی چیست؟
سوژه و فضایی که عکس در آن گرفته شده است، در عکسهای هنرهای زیبا نشاندهنده ی روحیات و عواطف هنرمند است. عکاس با انتخاب سوژهای درست به خوبی میتواند رابطهای احساسی میان تفکر خود و نگاه ببینده ایجاد کند. پس به این نتیجه میرسیم که سوژه نقش بسیار مهمی در این عکاسی دارد و انتخاب درست، شما را بیننده نزدیکتر میکند.
گاهی اوقات سوژههای عکاسی فاین آرت پیچیده و گاهی ساده هستند، شما با استفاده از ایدههای جذاب میتوانید هیجانات بیننده را برانگیخته کنید. تعدادی از عکسها هستند که در بسیار ساده هستند و مفهوم تصویر را نشان میدهند، اما عکاسی هنرهای زیبا بیان کننده ی ذهنیت و دیدگاه عکاس نسبت به تصویر است و درک آن نیاز به کمی تاًمل دارد.
اهمیت ایده پردازی در عکاسی فاین آرت
عکاسی فاین آرت یک عکاسی معمولی نیست، برای اینکه بتوانید یک عکس خاص را خلق کنید بهتر است با کمی تفکر و با پیدا کردن ایدههایی که تابهحال تکرار نشده است، عکسهای مبهم و اسرارآمیز بگیرید. به این نکته توجه داشته باشید که هرچه ایده عکسهایتان خلاقانهتر باشد موفقتر خواهید بود.
5 نکته مهم در عکاسی فاین آرت
- خلاق باشید: خلاقیت میتواند راه موفقیت را برای شما هموار کند.
- سوژه مناسب انتخاب کنید: سوژه ی مناسب میتواند نظر مخاطب را به عکسهایتان جذب کند و باعث شود بیننده در مورد مفهوم عکس کنکاش کند.
- آب و هوا را بررسی کنید: آبوهوای مناسب باعث میشود تا بتوانید نور کافی و مورد نیاز برای عکاسی را داشته باشید. ممکن است بخواهید در یک روز آفتابی به دنبال سوژه و عکاسی باشید و یا بالعکس هوای بارانی مد نظرتان است به همین دلیل بررسی آب و هوا از نکات ضروری به حساب میآید.
- لوکیشن مناسب: در محیطی مناسب عکس بگیرید تا نتیجه ی نهایی بتواند مخاطب را شگفت زده و هیجانی کند.
- ذهنیت خاص داشته باشید: اینکه ذهنیت شما با دیگر عکاسان هنرهای زیبا متفاوت باشد باعث میشود تا بتوانید عکسهایی را خلق کنید که تابهحال کسی موفق نشده نظیر آن را بگیرید. همین موضوع باعث میشود تا از سایر همکاران خود خاصتر باشید.
تکنیک در این سبک از عکاسی
درست است که عکسهای فاین آرت از ذهنیت و خلاقیت عکاس به وجود میآیند؛ اما تکنیک لازمه ی هر فن یا کار تخصصی است، بدون شک اگر تسلط کافی در تکنیکهای عکاسی و مونتاژ نداشته باشید نمیتوانید عکسهای خوبی بگیرید.
عکسهای فاین آرت با چه روشهایی تهیه میشوند؟
همانطور که در مطالب بالاتر گفته شد برای گرفتن عکسهای هنرهای زیبا نیاز نیست که از قانون خاصی تابعیت کنید. در این نوع از عکاسی همه چیز بسته به خلاقیت و تفکر هنرمند دارد که عکس خود را با چه روشی خلق کند. گاهی هنرمند از سوژههای حقیقی استفاده میکند، گاهی یک صحنه طراحی میکند؛ فرقی نمیکند که از چه روشی استفاده میکنید مهم این است که بتوانید عکسی را به وجود بیاورید که بیننده در فکر فرو برود و با دین عکسهای شما لذت ببرد.
جمع بندی نهایی
اگر میخواهید یک عکاس فاین آرت معروف و حرفهای شوید، در ابتدا لازمه ی کارشما ذهنی خلاق و ایده پرداز است. هنگامی که بتوانید از هر چیزی که در اطرافتان وجود دارد استفاده کنید و یک عکس راز آلود بگیرید، مطمئن باشید که در حرفه ی خود بسیار موفق خواهید شد. اگر به سبک فاین آرت علاقه دارید؛ در مقاله ای با عنوان معرفی انواع ژانرها و سبک های عکاسی را مطالعه نمایید.
دیدگاهتان را بنویسید