مراحل ساخت موشن گرافیک | روش ساخت موشن گرافیک
یکی از سبک های ویدئوهای تبلیغاتی مورد علاقهی اکثر کسبوکارها موشن گرافیک می باشد. این سبک تبلیغات یک ابزار داستان سرایی فوقالعاده خواهد بودشما این سبک از تبلیغات را در همه جا از آگهیهای بازرگانی تا رسانههای اجتماعی مشاهده خواهید کرد.
ساخت موشن گرافیک از آیتم های متعددی چون طراحی سناریو، نریشن، طراحی کاراکتر و انیمیت نهایی تشکیل شده است که اگر یک قسمت را ضعیف اجرا کنید، ویدئوی نهایی شما موثر نخواهد بود. از آنجایی که تعرفه ساخت موشن گرافیک بسیار مناسب است؛ این دست از تبلیغات جایگاه خوبی را در میان گزینه های تبلیغات بدست آورده است. در ادامه نگاهی به مراحل ساخت موشن گرافیک خواهیم داشت. از شما دعوت میکنیم در این میسر همراه ما باشید.
آژانس دیجیتال مارکتینگ پلاسینگ ارائه دهنده خدمات متنوع و منحصر به فرد موشن گرافیک است که با ارائه تعرفه موشن گرافیک های بسیار مقرون به صرفه برای خدمات جذاب موشن گرافیک توانسته رضایت بسیاری از عزیزان را جلب کرده و تاثیر شگرفی در رونق کسب و کار آن ها داشته باشد. در این مطلب از سایت آژانس دیجیتال مارکتینگ پلاسینگ قصد داریم که شما را با مقدمات ساخت موشن گرافیک این هنر خلاقانه بیشتر آشنا کنیم با ما همراه باشید.
موشن گرافیک و تلفیق هنرمندانه ذوق و دانش
در حال حاضر کمتر کسی را می توان پیدا کرد که با موشن گرافیک این مهارت تاثیرگذار که اغلب با هدف انتقال پیام به گروه هدف تولید می شود و در اندک زمانی نیز توانست محبوبیت بالایی را کسب کند، نشناسد.
البته مزایای موشن گرافیک فقط محدود به کاربران و کسب و کار ها نیست، از نظر شغلی نیز سودآوری بالایی برای افراد شاغل در این حوزه به همراه داشته است.
اگر دوست دارید درباره موشن گرافیک بیشتر بدانید بهتر است این مطلب را تا انتها بخوانید تا با اصول حرفه ای ساخت موشن گرافیک بیشتر آشنا شوید و به جواب پرسش های زیر نیز برسید.
چگونه می توان اطلاعاتی درباره موشن گرافیک به دست آورد؟
بهتر است شروع مقدمات آموزشی را از کجا آغاز کرد؟
مهارت ها و توانمندی های پیش نیاز برای ساخت موشن گرافیک چه هستند؟
هدف از ساخت موشن گرافیک
موشن گرافیک که برای ترسیم افکار و جلب نظر کاربران طراحی و ساخته می شود، زمانی می تواند بازخورد خوبی را در افراد به وجود آورد که از ابزار ویژه آن بتوان به درستی استفاده کرد. فراموش نکنید که برای انتقال مفاهیم و پیام ها علاوه بر شناخت درست نحوه استفاده از ابزار نیاز است که مهارت و تخصص بالایی نیز در زمینه پرداخت و ویرایش نهایی داشت تا در این بازار پر هیاهوی بتوان گوی سبقت را به راحتی از سایر رقبا ربود.
شناخت ابزار مقدمات ساخت موشن گرافیک
یکی از موثر ترین فاکتور هایی که در ساخت موشن گرافیک حرفه ای نیاز است، استفاده درست از ابزار آن است به طوری که بتوانید پروژه حرفه ای و اصولی را شاهد باشید. اگرچه برای ساخت موشن گرافیک برای انتخاب نرم افزار دست افراد بسیار باز است افراد حتی از نرم افزار های تحت وب رایگان نیز می توانند نتیجه خوبی را شاهد باشند اما طراحان از برنامه های شرکت Adobe بیشتر برای موشن گرافیک استقبال کرده اند.
برنامه افتر افکت
برنامه افتر افکت یکی از بهترین برنامه های ساخت موشن گرافیک است که به راحتی نه تنها از این طریق می توان موشن گرافیک دو بعدی و موشن گرافیک سه بعدی را به شکل خارق العاده و باور نکردنی شاهد بود بلکه صحنه سازی و حرکت کاراکتر های موشن گرافیکی نیز به شکل بسیار آسان صورت می گیرد.
البته کاربردهای افتر افکت فقط محدود به موشن گرافیک نیست بلکه در ساخت جلوه های بصری دیجیتال و در حوزه های تصاویر متحرک و ترکیب بندی نیز توانسته انقلابی ایجاد کند تا هر فرد بتواند به راحتی ایده ها و رویا های خویش را به تصویر بکشد.
اگر شما نیز دوست دارید در زمینه ساخت موشن گرافیک فعالیت کنید، علاوه بر برنامه افتر افکت این امکان فراهم است که متناسب با نیاز و تجربه از برنامه های دیگری نیز مانند Mt Mograph و Jake in Motion با چاشنی خلاقیت و تخصص بهترین بهره را ببرید.
اگرچه می توانید همه این نرم افزار ها را یاد بگیرید اما مهم متخصص شدن و ارائه پروژه خاص و حرفه ای است و بسیاری توانسته اند فقط با یک برنامه آن را به نمایش بگذارند و گروهی نیز با ترکیب بندی خلاقانه عملکرد جذابی را ارائه داده اند.
مهمترین اصول برای ساخت موشن گرافیک
اگر چه شناخت درست ابزار و متریال یکی از اصلی ترین گام ها برای مقدمات ساخت موشن گرافیک حرفه ای است اما زمانی که نتوانید اصول کار را به شکل درست پیاده کنید، نتیجه چندان موفقی را نیز نباید انتظار داشته باشید. در ادامه به طور خلاصه به اصول موشن گرافیک که مشابه اصول انیمیشن است پرداخته می شود:
- بست و اسکواش
- پیش بینی
- صحنه سازی
- تکنیک pose to pose و Straight Ahead
- انجام اقدام ها و هم پوشانی
- سهولت
- آرک ها
- اکشن ثانویه
- زمان سنجی
- اغراق
- طراحی متریال
- ارائه درخواست
مراحل ساخت موشن گرافیک به زبان ساده
شاید مهمترین ویژگی که باعث رتبه بندی موشن گرافیک میگردد؛ همان تفاوت در میزان خلاقیت و ایده هاست. موشن گرافیک بر پایه خلاقیت و دانش روز اطلاعات هنری ارزش گذاری میگردد؛ به میزانی که خلاقیت و ایده پردازی بهتری داشته باشید، به همان میزان تاثیرگذاری ویدئوهای شما بیشتر میگردد. در ادامه اشاره ای به مراحل ساخت موشن گرافیک خواهیم داشت:خلاقیت و ایده پردازی
خلاقیت به شما کمک میکند موضوع مورد نظر خود را در توضیحات کوتاهتر و کاربرپسندتری، به کاربر ارائه دهید. موشن گرافیک 2 دقیقهای جایگزین مناسب برای متن های طولانی یا فیلم های تبلیغاتی بلند است. برجستهترین خصوصیات یک گرافیک متحرک خوب، کوتاه بودن آن از نظر زمان خواهد بود. ایده مناسب برای تبلیغات خود پیدا کنید و آن را به کاربر ارائه کنید تا کاربر همراه شما گردد.طراحی سناریو و طرح کلی ساخت موشن گرافیک
بعد از رد کردن مرحله اول، ایده پردازی موفق نوبت به سناریونویسی میرسد. طرح ذهنی شما شاید کامل و بینقص بیان گردد؛ اما اگر تا آن ننویسید، قالب منظم و مناسب پیدا نخواهد کرد. در یک برگه یا نوت گوشی و کامپیوتر، ایده و نحوه اجرای آن را به طور کامل ثبت نمایید. نوشتن سناریو از انجام کارهای بیهوده شما را دور میکند و شما را در یک مسیر درست قرار می دهد. سناریو در مسیر شناختن نقاط قوت یا ضعف، کمک زیادی به ساخت موشن گرافیک می کند و اصلاحات را در اولین گام انجام می دهد.طراحی کاراکتر و صداگذاری
در صورتی که دو مرحله قبل یعنی ایدهپردازی و سناریونویسی به درستی پیش برود؛ در بخش سوم کار بسیار آسان خواهد شد. ساخت کاراکتر و ویژگیهای آن باید مطابق هدف موشن گرافیکی صورت بگیرد. بسته به موضوع موشن گرافیک باید کاراکترها را انتخاب کنید تا تاثیر آن بر بیننده بیشتر گردد. صداگذاری یا نریشن نیز قوانین خاص خودش را طلب میکند. باید نسبت به رعایت این قوانین و در نظر گرفتن بایدها و نبایدهای آن آگاهانه قدم بردارید. جنس صدا گوینده را باید به نسبت به کاراکتر انتخاب کنید تا موشن گرافیک شما جذابیت خود را حفظ نماید.انیمیت نهایی کاراکترها در موشن گرافیک
مهمترین بخش طراحی و ساخت موشن گرافیک در این مرحله خواهد بود. تمام مراحل که با تایید کارفرما و طبق استانداردها پیش رفت در این قسمت طراح باید با استعداد و هنر گرافیکی خود جان و روح تازه ای به کار ببخشد. هر چقدر این مرحله دقیقتر و اصولیتر انجام گرد، کیفیت ارتباط و تعامل مخاطب با موشن گرافیک بیشتر میگردد. کوچکترین حرکت و تحرک در ذهن بیننده، ثبت پیام شما را بیشتر میکند. نریشن قوی، تصویرسازی باکیفیت در کنار انیمیت هنرمندانه قدرت خروجی کار شما را بالا میبرد.
اطلاعات جدید برای موشن گرافیک خاص و متفاوت
افراد موفق در زمینه ساخت موشن گرافیک، دانستنی های خود را فقط محدود به تجربه نمی دانند و همواره به دنبال آموزش چیز های جدید هستند. بررسی نمونه کارهای سایر رقبا و مطرح کردن سوالاتی می تواند دید درستی به شما بدهد تا علاوه بر آن که یک شناخت کلی درباره رقبا و پروژه های آن ها به دست آورید بلکه ایده برای ساخت کاری ناب و تاثیر گذار را نیز به دست آورید از جمله:
داستان و سناریوی این موشن گرافیک چیست؟
نحوه ساخت این موشن گرافیک به چه صورت بوده است؟
در این موشن گرافیک به دنبال تفهیم چه مفاهیمی است؟
ابزار های استفاده شده برای موشن گرافیک چه بوده اند؟
فراموش نکنید که همیشه برای ارائه کار حرفه ای نیاز به ایده های پیچیده و سخت نیست، در پروژه های افراد حرفه ای معمولا تاکید بر بیان ساده است تا از این طریق به اهداف مدنظر برسند. بهتر است از شروع پروژه های موشن گرافیک نترسید، اگر شما علاقمند به ساخت موشن گرافیک هستید و توانسته اید دانش خود را در این زمینه افزایش دهید بهتر است که برای دیده شدن و موفقیت هر چه زودتر اقدام کنید، ترس فقط راه شما طولانی تر می کند.
افراد حرفه ای نیز فقط زمان خود را محدود به یادگیری نمی کردند بلکه با استفاده از ابزار و متریالی در دسترس آنقدر تکرار می کردند تا توانستند دانش و نبوغ خود را به نمایش بگذارند. البته که اگر فقط به دنبال درآمد زایی در حوزه موشن گرافیک هستید بدون داشتن علاقه نمی توانید شاهد بروز نبوغ و خلاقیت باشید که در این صورت چندان موفقیتی در انتظارتان نیست.
چالش سلیقه مشتریان متفاوت در موشن گرافیک
با توجه به اینکه موشن گرافیک در حوزه های مختلف کاربرد دارد ممکن است مشتریان متفاوتی از اقشار جامعه که حتی روحیه سخت گیرانه و حساس دارند یا افرادی که در تفهیم اهداف خود با مشکل مواجه اند روبه رو شوید پس باید مقدمات ساخت موشن گرافیک را حتما رعایت کنید
زمانی می توانید با این گروه افراد مراودات موفقی را در پیش داشته باشید که علاقه و پشتکار داشته باشید. خلاقیت، علاقه و پشتکار رمز موفقیت بسیاری از افرادی است که توانسته اند کار های خارق العاده ای در موشن گرافیک ارائه کنند و نامی را در این عرصه به ثبت برسانند.
مهارت درست شنیدن
در صورتی که بتوانید در جلسات مشاوره ای و گفت و گویی که با کارفرمایان دارید، در لا به لای حرفای آن ها منظور و هدف آن ها را به درستی متوجه شوید، کاری حرفه ای و مورد قبول کارفرما ارائه می دهید اما در صورتی که شنونده خوبی نباشید فقط انرژی و وقت خود را هدر داده اید بدون آن که کارفرما برای پروژه نهایی چندان ارزشی قائل باشد.
افراد حرفه ای در حوزه موشن گرافیک علاوه بر شنیدن و یاداشت کردن مسائل مختلف درباره مراحل کار، اهداف مدنظر و … نظر کارفرما را جویا می شوند سپس برای شروع کار گام بر می دارند.
سخن پایانی مقدمات ساخت موشن گرافیک
قبل از یادگیری که فنجان ذهن شما خالی است اگر پله های اول در آموزش موشن گرافیک را درست بردارید نصف مسیر موفقیت را طی کرده اید.شما باید بتوانید برای ارائه کاری ارزشمند علاوه بر شناخت درست ابزار ها و متریال، تکرار و تمرین را نیز بسیار انجام دهید تا از دل این تجربیات پروژه ای کارآمد بیرون بیاورید.ویرایش یکی از قسمت هایی است که مطمئنا هر فردی که در زمینه ساخت موشن گرافیک کار می کند با آن مواجه است.شما می توانید برای کار خلاقانه علاوه بر دانش علمی از سلیقه اطرافیان نیز ایده بگیرید تا در گروه طراحان حرفه ای موشن گرافیک قرار گیرید. برای به دست آوردن اطلاعات مفید درباره سبک های موشن گرافیک و فریم های آن مورد توصیه می کنیم مقاله های «بهترین سبک موشن گرافیک» و «فریم های موشن گرافیک» را مطالعه کنید.
دیدگاهتان را بنویسید