فریم ریت در موشن گرافیک چیست؟ | انتخاب بهترین فریم ریت در موشن گرافیک
نمودار های جریان در فریم های موشن گرافیک
فرقی ندارد که شما بر روی چه پروژه ای کار می کنید در صورتی که نتوانید نمودار های جریان را به شکل اصولی رعایت کنید در واقع نتوانسته اید کادر استاندارد طراحی موشن گرافیک را پیاده سازی کنید. نمودار های جریان کمک می کنند که علاوه بر شناسایی دقیق طول لایه ها و همچنین خط و کمان ها به سهولت بتوانید ارتباط بین لایه ها را نیز برقرار کنید.کاربرد نمودار های جریان در تصویر سازی موشن گرافیک بیشتر به خاطر شناخت درست ارتباط بین اجزای ترکیب است تا به صورت اصولی صورت بگیرد. فوتیج یا طول فیلم از موارد حائز اهمیت در نرم افزار موشن گرافیک است که کمک می کند بتوان به راحتی پنل های مدنظر را به پروژه افزود.بخش های مختلف فریم های موشن گرافیک
در فریم های موشن گرافیک بخش های مجزا زیادی از جمله فریم های کاملا تصویری وجود دارد که آن را به عنوان یک سکانس متحرک نیز در نظر می گیرند که کمک می کند علاوه بر تنظیم سرعت مدنظر برای کاراکتر ها و شخصیت های داستان بتوان دید درستی از نوع حرکت تصاویر نیز به دست آورد. سرعت فریم تعیین می کند که تصاویر با چه سرعتی دیده شوند علاوه بر آن که نباید فراموش کنید که تهیه سکانس ها به دو شکل اتوماتیک و دستی امکان پذیر است.ارزیابی سرعت فریم های موشن گرافیک
یکی از چالش های مرتبط با فریم های موشن گرافیک را می توان سرعت آن دانست. در تفهیم بهتر سرعت باید اینگونه در نظر بگیرید که هر فریم در هر ثانیه می تواند سرعت خاصی را داشته باشد و در صورت عدم رعایت سرعت اصولی و کاهش آن، شکاف های بیشتری در انیمیشن ها مشاهده خواهد شد. در فریم های موشن گرافیک اگرچه سرعت ثابتی بیان نشده است اما اغلب 976/23 بر ثانیه را گزارش کرده اند. نباید فراموش کنید که تفاوت از نظر خطوطی که را در بر می گیرند وجود دارد به ویژه آن که هر کدام از آن ها از ارزش بر زمان خاصی برخوردارند.فریم ریت چیست؟
اصطلاح فریم ریت از مفاهیم پایه ای در دنیای فیلم سازی است. شما با هر سبک ویدیوئی در هر سطح کیفی سر و کار داشته باشید، باید بهترین فریم ریت را برای محتوای ویدیویی خود انتخاب کنید. تعداد فریمها (قابهای تصویری) که در کنار یکدیگر یک فیلم یا موشن گرافیک را میسازد؛ ” نرخ فریم” می نامند. به زبان دیگر، نرخ فریم مشتمل بر تعداد فریمهایی میباشد که در هر واحد زمانی نمایش داده خواهد شد و به همین دلیل با معیارِ “فریم بر ثانیه” (frame per second) شناخته میشود. نرخ فریم برای نمایشگرها در واحد هرتز Hertz یا Hz هم عنوان میگردد. واحد فریم ریت، در ثانیه محاسبه میگردد به زبان دیگر تعداد فریم یک فیلم به تعداد فریم آن ویدیو در یک ثانیه محاسبه میگردد بهعنوانمثال اگر نرخ فریم یک ویدئو ۲۴ باشد آن ویدیو در هر ثانیه از خود دارای ۲۴ عکس است. در واقع به دلیل سرعت بسیار بالا مغز شما قادر به تشخیص ثابتبودن عکسها نمیگردد.بهترین فریم ریت چگونه محاسبه میشود؟
همانطور که میدانید، تعداد فریمهای یک ویدیو تأثیر بسیار زیادی در خروجی نهایی یک فیلم خواهد داشت. در اصل هیچ تعریف ثابتی مبنی بر بهترین فریم ریت برای کار وجود ندارد. نوع و حالت ویدئو یا سبک موشنگرافیک شما تعیینکننده بهترین فریم ریت برای شماست. در بحث کلی به میزانی که نرخ فریم ما افزایش پیدا کند، ویدئو به واقعیت نزدیک میگردد و شمایل واقعیتری خواهد داشت. البته در بعضی نمونههای موشنگرافیک مانند استاپموشن نیاز بر این است که از تعداد نرخ فریم کمتری بهره ببریم؛ این امر دلیلی بر عدم کیفیت کار نیست! انتخاب فریم ریت مناسب با عوامل مختلفی چون: سبک و حالت ویدئو، میزان حرکت، حجم فایل نهایی، بستر مورداستفاده و پخش، سبک و حالت ویدئو بستگی دارد. انتخاب درست فریم ریت، در انتقال حس مخاطب نقش بسیار زیادی دارد و بیننده احساس نزدیکی بسیار زیادی با محتوای شما خواهد داشت. انتخاب زیاد یا کم فریم ریت تأثیر نامطلوبی بر غیرطبیعی نمایش دادن جزئیات ویدئو خواهد داشت و حس خوبی از حرکت برای مخاطب القا نخواهد کرد. بدین منظور در ادامه نگاهی به چند فریم ریت معمول بیندازیم.
فریم FPS10
این مقدار نرخ فریم ریت بیشتر برای سبکهای خاص موشنگرافیک کاربرد دارد. علت استفاده از این نرخ فریم ریت در استاپموشن به علت کاهش کیفیت نیست؛ بلکه بسته به سبککار نیاز است که محتوا در این قالب از تبدیل فریم بر ثانیه نمایش داده شود تا نتیجه نهایی تصاویر گویا و خلاقانه را به همراه داشته باشد.
فریم FPS24
این مقدار حداقل مقدار لازم برای انتخاب حس واقعگرایانه به مخاطب است. فریم ریت پایینتر از ۲۴ بیشتر در کارهای استاپموشن استفاده میگردد. بسیاری از برنامههای تلویزیونی با نرخ فریم 24 پخش میگردد. موشنگرافیک موزیکال، مناسبترین گزینه برای نرخ فریم 24Hz است.
فریم 30FPS
تعداد ۶ فریم بیشتر در یک ثانیه شاید تأثیر چندانی در حالت فیلم نداشته باشد. اما این فریم ریت از روزهای ابتدایی یک نرخ استاندارد تلقی شده بود. اگر موشنگرافیک شما دارای حرکت بیشتری است، بهتر از این نرخ فریم بهره ببرید.موشنگرافیک اختصاصی نمونههای مناسبی برای معرفی برند، خدمات یا محصولات شما هستند که با این نرخ فریم بهترین نمایش و تعامل را رقم میزنند.
دیدگاهتان را بنویسید