داستان موشن گرافیک
زمانی می توان در هر کاری از جمله طراحی موفق بود که بتوان علاوه بر خلاقیت و ابتکار، برنامه ریزی نیز داشت. البته که مزایا و نتایجی که برنامه ریزی در کسب نتایج شاخص دارد بر کسی پوشیده نیست اما برنامه ریزی در ساخت موشن گرافیک و انیمیشن همچون ستون فقرات به آن شکل می دهد. برای برنامه ریزی پروژه های تصویری و تصویرسازی تهیه داستان موشن گرافیک راهکاری موثر و شگفت انگیز است تا بتوان در حوزه های مختلف از برنامه زنده تلویزیونی تا برنامه های محتوایی کوتاه موفق شد. در این مورد توصیه می کنیم مقاله های «فرق موشن گرافیک و انیمیشن» و «تفاوت بین ندوینگر و طراح موشن گرافیک» را مطالعه کنید.

چرا باید در موشن گرافیک از سناریو استفاده کرد؟
در حقیقت تهیه سناریو یا فیلم نامه نویسی علاوه بر این که می تواند زمینه ساز بروز بهتر قوه تخیل و خلاقیت فردی شود همچنین دور نمای بهتری از بازخورد مخاطب را فراهم می کند. اگر دوست دارید که از روند کار موشن گرافیک به ویژه مهارت داستان موشن گرافیک بیشتر بدانید توصیه می کنیم مطلب را تا انتها بخوانید.
شکل گیری طرح کلی داستان موشن گرافیک
زمانی می توان به نتایج خارق العاده در پروژه های موشن گرافیک امیدوار بود که تعامل سازنده ای از نظر فکری بین طراح و گروه مخاطب برقرار شود. به همین جهت در موشن گرافیک معمولا متنی خلاصه شده تهیه می شود تا اطلاعاتی همچون گروه مخاطب، لحن مناسب و حتی مشخصات شخصیتی آن ها را به دست آورد و بتوان در انیمیشن پیاده سازی کرد.
انواع داستان موشن گرافیک
روش رایجی که در داستان موشن گرافیک کاربرد وسیعی دارد در بین عموم به treatment شناخته می شود. اصلی ترین پایه داستان موشن گرافیک را می توان اسکچ ها دانست. در حقیقت treatment را ترکیب جذابی از اسکچ ها و داستان می دانند که توانسته به خوبی با استفاده از عناصر بصری در کنار محتوا و مفاهیم، فیلم نامه اصولی را شکل دهد.در واقع این نوع داستان موشن گرافیک یک دید کلی نسبت به خط فکری فرد به کار فرما می دهد تا بتواند نتایج را در ذهن ترسیم کند علاوه بر آن که آن را می توان نوعی ابزار هنری نیز دانست.
تولید داستان موشن گرافیک
طراحی کامل فیلم نامه زمانی نیاز است که گروه مخاطب به شدت مشکل پسند هستند، از این طریق می توان شناخت بهتری از سلیقه آنها را به دست آورد.استایل فریم نوعی راهکاری است تا بتوان سبک تصویری انیمیشن مورد استفاده را بهتر شناخت.

۶ قدم اصلی استوری برد برای موشن گرافیک
۱- تهیه متن کوتاه، جذاب و خلاق
تهیه خلاصه جذاب با چاشنی ابتکار و خلاقیت می تواند یک گام اصلی قبل از شروع به طراحی مطرح شود تا بتوان از این طریق فرآیند تولید، نحوه اشتراک گذاری و نمایش کار را برای اعضای پروژه بهتر تشریح کرد تا از ریتم داستان مطلع شد.
۲- گروه تولید حالت (Mood Board)
همزمان با فعالیت نویسنده برای نگارش متن نیاز است که سبک و اهداف فایل تصویری نیز به درستی انتخاب شوند.
گروه تولید حالت و مجموعه ای از تصاویر و فایل های ویدئویی با محتوا مشترک می تواند در شناخت سبک مدنظر راه گشا باشد.
معمولا گروه های حرفه ای تلاش می کنند که برای هم فکری بهتر با کار فرما تقسیم گروه تولید حالت با آن ها صورت گیرد.
۳- نگارش متن فیلمبرداری اولیه
زمانی می توان متن فیلمبرداری اولیه را تهیه کرد که متن و صدا گذاری به درستی صورت گرفته باشد. در حقیقت در این متن می توان جایگاه تک تک صحنه ها را در فیلمبرداری شناخت.
۴- استوری بورد طراحی شده
گام بعدی طراحی صحنه متناسب یا استوری بورد هست با توصیفاتی است که متن فیلمبرداری به آن ها اشاره کرده است که بهتر است نهایت یک تا دو دقیقه برای هر طرح وقت گذاشت. برای نمایش طراحی ها معمولا پاورپوینت کاربرد دارد تا بتوان بهتر آن را معرفی کرد و کار فرما نظرات خود را بیان کند.
۵- استوری بورد دیجیتال
زمانی می توان وارد مرحله استوری برد دیجیتال شد که کار فرما بتواند استوری برد طراحی شده را تایید کند سپس برای تولید حالت نیاز است که به تقسیم بندی قسمت های مختلف هر صحنه به شکل کارآمد مشغول شد.
در واقع هر صحنه متناسب با ویژگی هایی همچون رنگ، بافت و سبک خاص تولید می شود. برنامه هایی همچون Adobe Photoshop یا Illustrator در این مرحله کاربرد زیادی دارند. پس از آن که کارفرما فایل پاورپوینت پروژه را تا این مرحله مشاهده و تایید کرد، کار متخصص انیمیشن شروع خواهد شد.
۶- متخصص انیمیشن
زمانی متخصص انیمیشن می تواند وظایف خود را به خوبی انجام دهد که اطلاعات کاملی از تمامی مراحل همچون استوری بورد، نحوه قرار گیری اجزاء و همچنین تجهیزات داشته باشد. این مرحله را می توان زمان طلایی برای تغییرات و یا اشتراک تصاویر و فایل های تصویری دانست. در آخر پس از ویرایش نهایی می توان پروژه را به کار فرما تحویل داد و منتظر نتایج شگفت آن بود.
دیدگاهتان را بنویسید