طراحی تصویر سازی
فهرست مطالب
یکی از شاخه های هنر گرافیک تصویر سازی است که تصویرگر در آن داستان پردازی میکند. تصویرگری یک نوع ترجمه بصری یا توضیح مفهوم است که معیارها و اصول خاص خود را دارد که با نقاشی و طراحی تفاوت های زیادی دارد. از این هنر در مجلات، آگهی ها، کتاب ها، بازی های ویدیویی، انیمیشن ها و ویدیو های تبلیغاتی (موشن گرافیک) استفاده میکنند.
در تصویرسازی هنرمند تلاش می کند تا پیام مورد نظر را به هر نحو ممکنی به مخاطب برساند و در این راه از تکنیک های مختلفی استفاده می کند. هنر تصویرسازی یک هنر بسیار جذاب می باشد که در این دنیای بی کران، حرفای نهفته زیادی وجود دارد.
تاریخچه تصویرسازی
در زمان های قدیم مردم با رسم اشکال و نقوش مختلف با هم ارتباط برقرار میکردند که می توان آن اشکال و نقوش را به نوعی تصویر سازی به حساب آورد چرا که هدف اصلی تصویرسازی انتقال پیام به مخاطب از طریق تصاویر است با گذشت زمان این هنر سیر تکاملی خود را به خوبی پیمود تا به شکلی امروزی خود درآمد. پس همانطور که خواندید میتوان تاریخچه تصویرسازی را مربوط به قرون وسطی دانست، زمانی که هنرمندان اغلب طراحی های خود را بهصورت دستی میکشیدند.
تکنیک های تصویرسازی
یک تصویرگر ماهر، ابتدا با خطوط پر رنگ یک طرح اولیه یا اسکیچ می کشد، پس از آن با استفاده تکنیک های تصویرسازی آن را کامل می کنند. تکنیک های تصویر سازی یا انواع تصویر سازی عبارتند از:
- تصویر سازی با کلاژ؛
کولاژ کلمه ایست فرانسوی به معنی چسباندن است به روشی می گویند که در طی آن اثر هنری با استفاده از انواع و اقسام مختلف متریالهای گوناگون خلق میشود، تصویر سازی با کلاژ از چسباندن تکه های مختلف کاغذهای رنگی، پارچه و… شروع شده که در نهایت یک تصویر جدید با آن ها خلق میشود. در واقع، تصویرگر برای رساندن مفهوم یک متن این کار را انجام میدهد تا مورد توجه بیشتری قرار بگیرد. - تصویر سازی با پاستل؛
پاستل یکی از ابزار های پرکاربرد در زمینه رنگ آمیزی است. رنگ های پاستل بر روی سفید درخشندگی بی نظیری دارند و هر چه کاغذ زبرتر و دارای پرز بیشتری باشد برای این تکنیک مناسب تر است. در تکنیک پاستل از دو روش می توان استفاده کرد: روش خیس و روش خشک. در روش خشک رنگ ها نمی توانند لایه لایه بر روی هم قرار بگیرند چون مات می شوند اما در روش خیس، پاستل هم درخشش بهتری دارد و می توان آن ها را به صورت لایه لایه بر روی سطح کشید. - تصویر سازی با آبرنگ؛
در این روش جزئیات و مشخصات بسیاری را بنابر مقدار آبی که به آبرنگ میافزائیم به نمایش بگذارند. حسی که دیدن تصاویر آبرنگ بما منتقل میکند حسی لطیف، نرم، آزاد و با عمق بسیار است. تصویرسازان از این تکنیک عموما برای طراحی در کتابهای آشپزی، کتب مربوط به حوزه زنان و… استفاده میکنند.
- تصویرسازی با رنگ های آکرولیک؛
این مدل تصویر سازی به نوعی مشابه تاثیری است که از آبرنگ یا رنگ روغن میگیرید بر روی هرسطحی نیز قابل اجراست پس از خشک شدن نیز در برابر آب و رطوبت مقاوم است. طیف وسیعی از انواع رنگ ها را در بر میگیرد و حتی در انواع متالیک و فلورسنت و شبتاب نیز موجود است و عملا برای هر سلیقهای، محصولی دارد. - تصویرسازی با مداد و مداد رنگی؛
یکی از پرطرفدارترین انواع روشهای تصویر سازی استفاده از مداد یا مداد رنگی در خلق اثر است. متریالی بسیار عالی و غنی از امکانات مختلف برای خلق نرم ترین و ظریف ترین سایه ها تا تند ترین و کشیده ترین خطوط ممکن است. گاهی اوقات تصویرگر از مداد، طراحی اتودهای اولیه کارش استفاده می کند و در نهایت اثر خود را با همان متریال مطلوبش به پایان میرساند. - لیتو گرافی؛
لیتو کلمه ای یونانی به نام سنگ است به تکنیکی گفته می شود که به وسیله رنگ روغن یا وکس بر روی یک سطح صاف و صیقلی مانند سنگ مرمر ترسیم میکنند. امروزه برای چاپ مجلات معروف و کتاب های تیراژ بالا از این تکنیک استفاده می شود. - ذغال طراحی.
ذغال طراحی به اندازهای طراحی با مداد و مداد رنگی پر طرفدار نیست. در این سبک قابلیت بازی با رنگدانههای ذغال باعث میشود که هنرمند بتواند طیف وسیعی از بافتها و سایهها در طراحی از مدلهای زنده، اجسام و طبیعت را بکار ببرند. هنرمند میتواند هم از انگشت و هم از دستمال کاغذی یا هر نوع وسیله مشابه دیگری جهت پخش کردن، بافتدادن، همپوشانی و… استفاده کنند.
تکنیک های مدرن تصویر سازی
ورود تکنولوژی به حوزه هنر امکانات بسیاری زیادی را به هنرمندان برای خلق آثار ارائه کرد. نرمافزار های گرافیکی با دارا بودن طیف وسیعی از انواع براشها، قلمها، ابزار نقاشی و طراحی، بافتهای کاغذی مختلف و حتی افکتهایی که در زیباتر کردن تصویر به هنرمند کمک میکنند.
- تصویر سازی دیجیتال؛
این تکنیک که امروزه مورد استقبال هنرمندان زیادی قرار گرفته به وسیله یک تبلت و یا قلم های نوری دیجیتال، نقاشی می کشند، در تصویرسازی دیجیتال، هنرمند در هر لحظه که خطایی مرتکب شد می تواند به راحتی آن را اصلاح کند. - وکتور.
این نوع تکنیک را می توان زیر شاخه ای از تکنیک تصاویر دیجیتال در نظر گرفت، طراحان تصاویر وکتور را توسط نرم افزارهایی مانند فتوشاپ با قلم دیجیتال طراحی می کنند و در نهایت بهصورت وکتور خروجی گرفته تا بتوانید به هر اندازه که می خواهید آنها تغییر دهید.
برخی از تکنیک هایی که در این مطلب گفته شد برای نقاشی ها و تصویرسازی های دیجیتالی خلق شده و برخی دیگر نیز برای روش های سنتی کاربرد دارد. انتخاب بین این تکنیک ها به پروژه و سن مخاطب ستگی دارد. تصویرسازی یک هنر بسیار جذاب است اما لذت واقعی را وقتی می برید که کارهایتان در یک مجله یا روی یک قفسه در یک فروشگاه چاپ شده است، با هیچ چیز قابل مقایسه نیست پس طراحی تصویر سازی با کیفیت را دست کم نگیرید.
دیدگاهتان را بنویسید